gallery/dsc_0458
gallery/dgm_logo_compleet

 

 

Bezoek ook onze Facebook pagina.

Agenda

2020

 

Zaterdag 7 maart

We zijn uitgenodigd door het Bruinisser Visserskoor die een muzikale avond organiseren voor hun sponsors en donateurs. Plaats van uitvoering in ’t Durps-uus in Bruinisse. Omdat onze drummer niet aanwezig kon zijn wordt een dag van tevoren het drumstel opgehaald in het repetitie gebouw en ’s ochtends voor het optreden in ’t Durps-uus gebracht en geïnstalleerd. Niet allen dat maar ook de beamer en alles wat daarbij hoort moet operationeel gemaakt worden zodat we niet voor verrassingen komen te staan.

De PowerPoint is samengesteld zodat het publiek kan meezingen met de liedjes van het koor en van DGM. We zijn ruim een uur van tevoren aanwezig  om nader kennis met elkaar temaken en alvast een kop koffie te nuttigen. Om acht uur is de aftrap. Het koor o.l.v. Nelleke Bruggeman begint. Om en om verschijnen de teksten op het scherm en worden uitbundig meegezongen door het publiek en leden van DGM. We hadden alles klaar gezet zodat de wissel na een halfuur zo min mogelijk tijd in beslag zou nemen.

We speelden tot de pauze zonder meezingers. In de pauze kregen we veel positieve reacties van het publiek. Na de pauze kwamen de meezingers met o.a. Bergvagabunden. De tekst kwam op het scherm en het koor had de donderdag ervoor het liedje in gestudeerd. Het heeft alles in zich. Begeleid door een accordeon en gitaar en tussen couplet en refrein werd er gejodeld. De zaal stond op z’n kop. Ook de alpenhoorns lieten van zich horen begeleid door twee dames op de bugels. Ook de “trompeten echo” deed het goed. Onze kapelmeester werd bedankt door Nelleke dat hij vijf jaar geleden haar had voorgesteld als inval dirigent (voor een week of zes) en nu na vijf jaar er nog steeds is en het uitermate goed naar haar zin heeft bij haar mannen zoals zij zegt. Ze overhandigde Hans een rode roos als symbool van dankbaarheid hiervoor.

Het koor sloot de avond af met weer de nodige meezingers. Het publiek heef genoten van de optredens van beide disciplines.

Het was heel gezellig en het werd voor sommigen heel laat.

 

Zaterdag 22 februari

Nog maar net een week na de Grevelingendam  gingen we allen op weg naar Heinkenszand. Niet echt naast de deur maar zeer de moeite waard. In de “Fonteine” organiseren ze vaak gezellige middagen voor de soos. We zijn voor de tweede keer hun muzikale gasten.

Vorig jaar was het de eerste keer en was het verrassend en gezellig, dus we hadden er veel zin in. Na een hartelijk welkom en opening begon ons concert wat al gelijk in goede aarde viel bij het publiek. Aandachtig en belangstellend waren de mensen en deden steeds gezellig mee. Vooral het deel na de pauze waren ze uitbundig en de sfeer was op alle fronten “warm”. We oogstten veel complimenten en moeten volgend jaar zeker weer terug komen. Na nog een drankje verlieten we (enkelen met een prijs uit de verloting) het Zeeuwse. Met een voldaan gevoel sloten we ook deze middag af.

Op naar het volgende optreden.

 

Zondag 16 februari Oostenrijkse maand Restaurant Grevelingen

Na een aantal optredens in januari is de Oostenrijkse maand op de Grevelingendam aan de orde. Dit optreden is met ons nieuwjaarsconcert wel de meest belangrijke.

Me volle moed arriveren alle muzikanten zo één voor één in het restaurant. We hebben er allemaal zin in. Martijn is dan al bezig met de geluidsapparatuur terwijl wij druk bezig zijn met het decor en stoelen. Ook nog even soundchecken met de zangers, een bakkie doen en we zijn er klaar voor. De zaal is al aardig vol met vele trouwe supporters die elk jaar aanwezig zijn. Ook is er veel “aanhang” van onze club, die ieder op hun eigen manier genieten van hun kluppie.

Als we ons openingsnummer inzetten is de sfeer gelijk aanwezig en zijn alle tafels zowat bezet. Het publiek reageert met meeklappen en is zeer tevreden over de prestaties van Die Grevelinger Musikanten. Gevarieerd, verrassend en om niemand iets tekort te doen zijn de hoorns en het jodelen altijd leuk om te zien en te horen.

Als we de eerste pauze hebben krijgen we lovende reacties. Het was tot het laatst toe druk en gezellig.

Tegen halfzeven gingen toch vele mensen huiswaarts.

Dan ons laatste nummer en hierna togen we allen toch wat hongerig naar de gedekte tafel. Na een toast op de fijne middag lieten we het ons allen goed smaken. Een gezellige prettige sfeer was in onze groep aanwezig. Laten we ook deze mooie momenten koesteren.

 

Zaterdag 18 januari De week na ons nieuwjaarsconcert mochten we weer aantreden in Rockanje .

Elk jaar worden wij daar weer opnieuw gevraagd voor een optreden.

In het Woon en Zorgcentrum de Stuifakker waar over het algemeen oudere en hulpbehoevende mensen wonen is het gezellig vertoeven.

De mensen zijn erg enthousiast als wij daar onze muziek ten gehore brengen.

Het is weer zoals meestal een combinatie van Die Grevelinger Musikanten en het Bruinisser Visserskoor.

Wij openden de avond met een uurtje gezellige muziek.

Na de pauze waren de gezellige Vissers mannen aan de beurt.

Voor ons ook leuk om naar te luisteren.

Al met al weer een leuke avond.

Een bijdrage van Wil Voogt

Een toevoeging is dat de ruimtes waarin dit alles plaats vindt gaan verdwijnen. Er moeten zonodig appartementen komen omdat de exploitatie van het Vestia complex niet kosten dekkend is. Deze catagorie hulpbehoevenden zijn weer de dupe van (wan)beleid.

 

Zaterdag 11 januari was het dan weer zover, ons Nieuwjaars concert 2020.

Na toch wel flink studeren heeft onze kapelmeester weer een mooi programma samen gesteld.

Het is eigenlijk best een concert waar we allemaal naar uit hebben gekeken.

Onze gasten werden natuurlijk weer verwelkomd met een glaasje Glühwein.

Het weer zat gelukkig mee. Geen sneeuw buiten maar sneeuw op het podium.

De zaal kwam lekker vol te zitten.

Voor de pauze was een mooi programma dat werd verzorgd door Brassband Concordia uit Ouddorp. De enige Brassband van Goeree-Overflakkee onderleiding van de enthousiaste dirigent, René Nelis.

Een heel mooi optreden met muziek van een heel andere stijl.

In de pauze kon er genoten worden van een kopje koffie of thee o.i.d.

Na de pauze was het dan onze beurt.

Het was een leuk en gezellig optreden met als klap op de vuurpijl ons nieuwe nummer Feuerfest met als solist onze kapelmeester.

Weer een nieuwjaarsconcert waar we met plezier op terug kunnen kijken.

We hadden natuurlijk weer een super gezellige afterparty.

Met gezellige drankjes en heel veel bitterballen.

Een bijdrage van Wil Voogt

 

 

Zaterdag 4 januari, ons eerste optreden in dit nieuwe jaar en dan ook nog een thuiswedstrijd. We spelen in Verpleeghuis “Ebbe en Vloed”, om de hoek van ons repetitielokaal.
Ontvangst met een glaasje bubbels zette al gelijk de sfeer van gezelligheid, warmte en vrolijkheid.
We beginnen met Burgwache, meestal de startmelodie van de Kapel en voor de pauze laten we de toehoorders  verder diverse wat klassiekere Oostenrijkse Melodieen horen.
Na de pauze stappen we over op wat vrolijkere muziek waarbij het publiek ook in actie kan komen met meeklappen en eventueel  zingen.
Nieuw in ons repertoire is Feuerfest  een polka met begeleiding van/met een aambeeld. Bespeeld door de dirigent die even geen trompet kan spelen door problemen met zijn tandjes.
Verder een gebeuren door alle muzikanten met begeleiding van gitaar en accordeon en jodelen, een trommelroffel van Stoffel, en een solo jodel van Isolde en dat is zo leuk.
Afscheid nemen we met de uitsmijter Tiroler Holzhackerbuabn.
Het was een zeer gezellig en warm Nieuwjaarsoptreden en we kregen de vraag mee of we nog eens terug willen komen. Dat willen we zeker.
Een bijdrage van Gerda Sjouken