Bezoek ook onze Facebook pagina.

Agenda

 

2022

 

Goedereede, 1 Juli 2022 Vrijdag avond, begin van een nieuwe maand en ook was het nieuw voor de Kapel, dat optreden op een Ponton in de haven van Goedereede.  We hebben heel vroeger in Middelharnis een havenoptreden gehad maar of dat op een ponton was…..
Maar goed, een optreden in Goedereede op 1 Juli, een soort open podium voor nieuwe aanstormende muzikanten, zangtalenten en ensembles. Nu zijn wij natuurlijk niet meer van die aanstormende mensen maar het is voor de naamsbekendheid. Daar doen we het voor. 
Onze bagage konden we kwijt in het huisje van de vroegere  praktijk van Huisarts Dokter Bulthuis. Dan liep je zo naar de loopplank en trap van het ponton, die wel stijl en wiebelig was. Maar er waren genoeg helpende handen.  Het ponton ligt zo,n beetje tegen de kant aan en rondom op de kades zitten de toehoorders.  Het is heel anders spelen dan in een zaal en op een podium.
Er was een medley gekozen van 11 stukken muziek, marsen, walsen, een combi van de Alpenhoorns en orkest, feestmuziek en Jodelen.  Daar was om gevraagd en ook of we inderdaad in klederdracht kwamen. Aan alle wensen werd voldaan.  Klederdracht + check. Alpenhoorns + check. Jodelen+check. 
Het weer zat ook mee. De dag begon nog wel met regen maar later klaarde het op en zelfs kwam de zon tevoorschijn. Daar kregen we later bij het spelen nog wel wat problemen mee. Die was oogverblindend.
Jammer voor Arie, die thuis moest blijven door de Corona. Dat was natuurlijk balen voor hem. Filip den Eerzamen was zo goed om deze avond de honneurs van Arie waar te nemen. Hij vond het leuk dus wie weet….
Na ons optreden in Oude Tonge, enkele weken geleden is er nog een nieuwe muzikant bij gekomen.  Hij heet Roland van den Bogart, speelt Bariton en draagt al het jasje van de Kapel. Dus “fingers crossed” dat hij blijft.
Voor enkele bezoekers is misschien Die Grevelinger Musikanten en de muziek die zij spelen nieuw maar hopelijk is hun dat goed bekomen en worden we meer gevraagd om op te treden op het eiland en omstreken.
Van de 11 stukken muziek die er waren uitgekozen, zijn er 9 van gespeeld in blokjes van 3 en er waren 15 muzikanten.

Er was geen pauze.
 

Zaterdagmiddag 21 mei

Ons tweede optreden in 2022. Een bijna thuiswedstrijd in Oude Tonge voor de bewoners, familie, verzorgers en vrijwilligers van zorgcentrum Ebbe en Vloed.

Een bijna thuis omdat we van repetitieplaats zijn verhuisd naar Nieuwe Tonge. Daar waar het allemaal ooit begon met De Alpenkapel.

Een optreden bij deze mensen heeft iets aparts omdat dan bekenden vanuit het huis en van de Kapel elkaar weer ontmoeten. Er is altijd wel een ontmoeting met iemand van vroeger tijden. Neem nou Hans Kom, onze dirigent en de kraamverpleegster die hem om het zo maar te zeggen z,n eerste tik op z,n billen gaf. Zelf hoopte ik ook nog om een bekende tegen te komen maar dat gebeurde deze dag niet, terwijl dat best mogelijk zou kunnen zijn.

Maar goed, de muzikanten waren flink op tijd om het decor in elkaar en de stoelen op z'n plaats te zetten. Voor het optreden nog een drankje gedronken, de instrumenten gestemd en dan kan het beginnen.

Als nieuwe medemuzikant is Jessica bij de club gekomen en vandaag was haar debuut.

Als gewoonte wordt er voor de pauze mooie wat klassieke stukjes muziek gebracht die aan elkaar werden gepraat door de dirigent, Hans Kom. Na de pauze de wat lichtere muziek waarbij gezongen en geklapt kan worden. Bij elkaar zo'n 1 1/2 uur muziek en als afsluiter werden de luisteraars op het Jodelen van Isolde getrakteerd wat altijd weer een plezier is voor iedereen. De dirigent vertelde nog dat hij dat ook graag zou willen leren en merkte dat als hij dat thuis uitprobeerde de haan van de buren spontaan stopte met kraaien. Nou dat wil wat zeggen. Gewoon aan Isolde overlaten die is er mee opgegroeid in Oostenrijk. Na een heel, heel gezellig optreden was het weer tijd geworden om naar huis te gaan alhoewel we best nog wel een poosje door hadden willen spelen. Dat bewaren we dan maar voor de volgende keer. Er werden 13 muziekstukken gespeeld en er waren 15 muzikanten. 
Een bijdrage van Gerda Sjouken

 

Zaterdag 7 mei 2022 hebben Die Grevelinger Musikanten hun eerste optreden gehad in Rockanje voor de bewoners, verzorgenden /vrijwilligers van zorginstelling Stuifackers van 14.30/16.30 uur.

De dirigent, Hans Kom, memoreerde aan de Corona periode en de oorlog in Ukraine.  Hij vertelde  van Suus en haar man die ons altijd verwelkomde en hij sprak over Henk Mackloet, onze trompettist , die niet meer in leven zijn en die we eigenlijk wel misten. Voor al deze items vroeg hij een minuut stilte.

Voor de pauze hebben we een gemengd programma gespeeld van de wat meer klassieke luistermuziek, walsen en polka,s.

Een speciaal nummer, Polka fur Trompete met solist Arie was een première  .  Na de pauze kwamen de wat lichtere stukken die vaak opgesierd werden met zang en handgeklap door het publiek.  Ook werd er zo nu en dan een polonaise gelopen.

Maar toch blijft het hoogtepunt het Jodelen van Isolde wat altijd heel bijzonder is.

Na afloop werd er goed voor de muzikanten gezorgd met een hapje en een drankje. Het was een zeer geslaagde plezierige middag zoals onze voorzitter Peter dat zo tevreden zegt.

Voor de statistiek: er waren 14 muzikanten en er zijn 17 muziekstukken gespeeld.

 

26 Maart 2022

We hebben de repetities weeral een tijdje hervad en we gaan weer met frisse moed verder.

We hebben de eerste optredens weer gepland en we hopen de agenda in de loop der tijd weer aan te vullen met nieuwe uitnodigingen. We hebben er weer zin in. Enkelen van ons zijn besmet geweest met het corona virus maar gelukkig met slechts milde klachten. 

 

11 januari

We hopen onze activiteiten weer zo snel mogelijk te hervatten. Maar het ziet er tot nu toe somber uit.

 

2021

 

29 december.

Ons lid Hans Bruggeman was op deze datum 50 jaar getrouwd met Nelleke.

Zij werden door de voorzitter om 8 uur 's morgens verrast met een ontbijt.

Nog in nachtkleding werd er open gedaan. Ze waren echt verrast want ze zouden er niets aan doen vanwege de corona.

Nou daar dachten wij en de buren anders over. Die hadden de tuin feestelijk versierd. Om 9 uur een draaiorgel voor de deur en er werd koffie geschonken. De hele straat liep uit. Kortom een feestelijke dag voor het bruidspaar.

Maar nog nauwelijks bekomen van alle commotie hoorden ze 's avonds rond 19.00 u bekende muziek in de straat. De leden van de kapel verrasten ze wederom met de vrolijke klanken van DGM en een feestelijk boeket bloemen.

Een bijzondere onvergetelijke dag voor het bruidspaar. (misschien wel dankzij corona)

Als alles weer mag vanwege corona komen ze er op terug is ons beloofd.

 

Vrijdag 5 november

Ons eerste optreden in corona tijd. 

We zijn weer uitgenodigd bij de Oosterlands Fanfare in Oosterland.

Het voelt toch allemaal een beetje vreemd na ons succesvolle optreden in Bruinisse, anderhalf jaar geleden.

Met de QR-code op zak mochten we weer. Desondanks voelde het vanouds. Een volle zaal dus daaraan ontbrak het niet.

Nadat het ensamble een spetterend optreden had gegeven o.l.v. de nieuwe vakkundige dirigente Boukje Wolters, waren wij aan de beurt. We hadden een mooi programma. Het was weer een geslaagd optreden o.l.v. Hans kom die ook die dag jarig was. Hoe kun je je verjaardag mooier vieren dan met je club muziek maken.

We hebben allemaal even van de beperkte vrijheid genoten.

We hopen op korte termijn op betere tijden zonder beperkingen.

 

Donderdag 1 juli

Hans Kom neemt na 46 jaar afscheid als docent informatica bij het Albeda college in Middelharnis.

Lia kwam met de vraag of wij hem wilden verrassen met een optreden.

Natuurlijk wilden we dat.

In het diepste geheim hebben we met behulp van zijn collega's daaraan gehoor gegeven.

We zouden om 19.15u beginnen te spelen in de hal van de Campus, een schitterend schoolgebouw.

We begonnen zonder dirigent en dat ging zo genaamd helemaal niet goed.

Onze voorzitter ging naar het restaurant omdat hij gehoord had dat daar een dirigent zat.

En toen begreep hij dat wij er waren.

Hij was hevig geëmotioneerd en geraakt.

We hebben hem duidelijk verrast en dat werd zeer gewaardeerd.

We hebben een paar nummers gespeeld waarbij één nummer werd meegezongen door de collega's.

Een mooi moment.

 

Donderdag 3 juni

De eerste repetitie na de corona piek.

Een op alle fronten beladen begin.

We missen nu Henk Mackloet. Henk is op 77 jarige leeftijd aan een hersenbloeding overleden.

Een klap voor de club maar vooral voor zijn familie die het plotseling zonder hem moeten doen. 

We staan stil bij zijn afwezigheid en vooral wat er aan vooraf ging.

We zullen zonder hem verder moeten. We wensen zijn vrouw en kinderen, kleinkinderen en verdere familie en vrienden sterkte met het verlies. 

We zijn weer gestart, met alle corona regels die daar bij horen om besmettingen te voorkomen.

We gaan zien hoe lang het duurt want varianten van het virus waarden rond.

Maar we zijn allemaal gevaccineerd dus dat bied enige bescherming.