gallery/dsc_0458
gallery/dgm_logo_compleet

uitstekend 

Bezoek ook onze Facebook pagina.

Agenda

2019

 

Optreden Die Grevelinger Muzikanten Oosterland 11mei 2019

Er was door de voorzitter gevraagd 19.45 uur aanwezig te zijn en iedereen zat in de zaal. We waren bijna in de meerderheid want er was maar 24 personen publiek.

Eerst traden op de Oosterlands fanfare aangevuld met muzikanten van Luctor ed Emergo uit Renesse  die een samenwerkingsverband met Oosterlands fanfare hebben.

Ze gaven een gevarieerd concert o.l.v. Jaap Everwijn.

Hieruit blijkt toch dat Henjo Capelle de grote animator is van deze club, anders zou deze vereniging niet meer bestaan.

Na de pauze waren wij aan de beurt en er schoot een schamel publiek over. Onder de bezielende leiding van Hans Kom die alleen maar kon praten omdat hij een kaak operatie had gehad en dus niet mee kon spelen.

Hij verzocht het publiek om de mobile telefoons uit te schakelen maar gaf zichzelf toestemming om deze aan te houden omdat zijn dochter naar het ziekenhuis gebracht was om daar, wat later bleek, weer een kleinzoon van Hans op de wereld zetten. Het telefoontje bleef “uit” tot de volgende dag.

We gaven een mooi concert wat toch nog een gezellige afloop had, en aan het slot bijna alle publiek de polonaise nog meeliep.

Na nog een gezellig drankje te hebben genuttigd keerden wij weer voldaan naar huis terug.

Een bijdrage van Henk Mackloet

 

Zaterdag16 maart hebben wij, Die Grevelinger Musikanten waarschijnlijk wel ons laatste optreden gehad van het seizoen 2018/2019. Maar dat is nooit met zekerheid te zeggen want als er iemand een feestje heeft en ons wilt uitnodigen om te komen spelen, dan zou dat best wel eens door kunnen gaan.

16 maart j.l. stond al in onze speelagenda.
Plaats van gebeuren: Brasserie Dok 16, Hernesseroord, Middelharnis
Tijd: van 13.00 tot 15.00 uur met een korte pauze tussen door.

En wat een optreden was dat. Voordat we ook maar een noot hadden gespeeld zat de sfeer er al goed in. En de zaal was vol, toch konden er nog wel een paar stoelen bij. De meeste toehoorders wonen in het gebeuren Hernesseroord, dus voor hun een thuiswedstrijd. Wij als kapel zijn ook gewend aan Hernesseroord dus voor ons ook een beetje een thuiswedstrijd. Er zijn bewoners die aardig muzikaal zijn en zij kunnen dan ook een optreden erg waarderen. Er zijn uitschieters bij zoals een man met een eigen gitaar waar hij vol overgave op speelde en een andere man die zei dat hij kon zingen, drummen en dirigeren.  Nu dat heeft ie geweten. We hebben van alle drie kunsten kunnen genieten.  De Dirigent gaf zijn stokje aan hem over, onze Drummer zijn drumstel en aan  het eind zong deze gastmuzikant ook nog eens. En dat allemaal op de muziek van “ Rosamunde”
Het publiek kon ook behoorlijk stil zijn en aandachtig luisterden ze naar Isolde die altijd een poosje gaat jodelen tot ieders genoegen.
Zo kwam er na nog twee uitsmijters als In München Steht ein Hofbräuhaus en Tiroler Holzhackerbuab’n een einde aan deze zeer gezellige middag in De Brasserie Dok 16, Hernesseroord, Middelharnis.
Op de vraag of we terug mogen komen werd eenstemmig ja gezegd. Misschien wel als de grote speeltuin voor de Brasserie klaar is, het terras op orde is zodat  we misschien buiten kunnen spelen of in ieder geval dat de gasten ook buiten kunnen zitten en het zonnetje wat meer gaat schijnen. Dat is misschien wel wat.

Een bijdrage van Gerda Sjouken

 

 

 

Zaterdag 23 februari voor het eerst in De Fonteyne in Heinkenszand opgetreden voor de leden van de ouderensoos.

De zaal zat bomvol en ze hadden hoge verwachtingen van ons. Eén zieke (Teun) was er gelukkig ook weer bij maar de klarinettiste en onze slagwerker waren ziek. Voor de slagwerker hadden we een vervanger in de persoon van Peter Konings van Die Roseländer Musikanten bereid gevonden ons ritmisch te ondersteunen. We hadden ook hier enthousiast publiek dat gezellig mee deed waar dat mogelijk was. Het is goed in de smaak gevallen en hopen daar nog eens terug te mogen komen.

 

Zondag 17 februari   waren weer in Restaurant Grevelingen in het kader van de Oostenrijkse maand. Vier kapellen spelen daar beurtelings elke zondag van de maand februari van 15.30 u tot 18.30 u. Het was schitterend weer maar desondanks zat het restaurant bomvol. Ook het terras was druk bezet. Ondanks alle zieken (ook de kapelmeester was ziek maar toch aanwezig) hebben we een verantwoorde invulling gegeven aan ons optreden. We hadden wel onze vaste invallers om de lege plekken in te vullen. De aanwezigen deden volop mee en bleven tot het eind en deden nog even de polonaise mee. Een succesvolle middag voor muzikanten en restaurant.

 

Woensdag 30 januari stond woonzorgcomplex Nieuw Rijsenburgh op het programma. Ook hier zijn we een met regelmaat terugkerende gast. De hal was weer goed gevuld met toehoorders. Bewoners met begeleiders en familie leden waaren er op af  gekomen. Ook nu hebben we de aanwezigen weer een plezierige avond bezorgd. Poistieve reacties vielen ons ten deel. Een hoog bejaarde mevrouw waande zich met vakantie door het decor en onze uitdossing. Zij en haar dochter (die er ook werkzaam is) hebben met volle teugen genoten van onze muziek. 

 

Vrijdag 18 januari waren we weer te gast bij Stuifakkers in Rockanje waar we samen met het Bruinissser Visserskoor de bewoners en de ouderen uit Westvoorne weer een gezellige avond hebben gegeven. 

Na een hartelijke ontvangst hebben we ons gesetteld op het ietwat krappe podium. De interactie met de zaal en met Suus zorgde voor een sfeervol optreden. De bewoners en bezoekers deden zover dat mogelijk was enthousiast mee.

Na een uurtje te hebben gespeeld was het pauze en hebben we plaats gemaakt voor het Bruinisser Visserskoor. Ook zij hebben de mensen vermaakt met de zeemansliedjes die vaak uit volle borst werden meegezongen. 

Het was weer een feestje. Mede door het enthousiasme van de vrijwilligersgroep van Stuifakkers.

 

Zaterdag 12 januari Hadden we weer ons traditionele nieuwjaarsconcert in Ons Dorpshuis in Nieuwe Tonge. Als gast kapel was De Zuid Nederlandse blaas Kapel uit Fijnaart aanwezig. Een heel leuke kapel met een afwisselend programma. Ze hadden verschillende acts met koebellen die werden bespeeld door twee dames uit de kapel. Ook hadden zij twee zangeressen die zeer verdienstelijk een aantal nummers meezongen. Wat ook opviel dat er een zeer jonge trompettist van 16 jaar zijn partijtje voortreffelijk vertolkte tussen deze groep van middelbare leeftijd.

Na de pauze hebben wij ons programma geprenteerd met ook verrassende elementen. Solo's o.a. met de Alpenhoorns bespeeld door de bouwer zelf en zijn vriend. Ook het jodelen ontbrak er niet aan. Een overvolle zaal met enthousiast publiek waaronder ook een afgevaardigde van de Gemeente, wethouder Tea Both met haar echtgenoot waren hier getuige van. We bedanken hierbij de gemeente en de wethouder voor de belangstelling. We hebben gezamenlijk het concert afgesloten met Bis Bald Auf Wiederseh'n. En dat hopen we dan ook voor de volgende keer.

Na afloop was er een gezellig samen zijn tot in de kleine uurtjes. We zien terug op een zeer geslaagde avond. Over zes dagen is alweer het volgende optreden.

 

Zaterdag 5 januari waren we te gast op het feestje van Stoffel en Lenie. Zij vierden hun 40 jarig huwelijksjubileum bij Zoet of Zout in Stellendam. We hadden ze een serenade willen brengen maar door miscommunicatie bij Zoet of Zout is dat in het water gevallen. Het was heel gezellig en verder uitstekend verzorgd. We blijven echter wel met het gevoel zitten dat we geen serenade  hebben gegeven. Ze houden dat te goed. In een later stadium dit jaar probereen we dat alsnog recht te trekken. Met dank voor de uitnodiging.