Bezoek ook onze Facebook pagina.

Agenda

 

2023

 

21 Januari was het dan zover. Nieuwjaarsconcert met Die Roseländer Musikanten en DGM in het dorpshuis Nieuwe Tonge. Na een herdenking van onze twee leden die ons zijn ontvallen afgelopen jaar hebben we een mooi programma gebracht. De nummers die we op de begrafenis hebben gespeeld bij Ans en Teun waren ter nagedachtenis aan deze twee leden in het programma opgenomen.

Die Roseländer Musikanten hebben het spits afgebeten en een mooi en afwisselend programma ten gehore gebracht. Zij wilden nog een oude toezegging gestand doen en waren dus als gastkapel aanwezig. Van wege corona was daar nog niets van gekomen. Maar nu kon het weer. Na de pauze was het de beurt aan DGM. Na afloop hebben de twee kapellen nog twee nummers samen gespeeld. Iedereen die aan deze avond heeft meegewerkt bedankt.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde avond.     

 

Zaterdag 7 januari 2023 En zo is er weer een begin gemaakt van onze optredens in het jaar 2023. Bijna traditioneel is dat in Oude Tonge bij het verzorgingshuis Ebbe en Vloed.

Het publiek druppelt zo langzamerhand binnen en tegen 14.30 uur is de zaal goed gevuld. Na een welkomstwoord  aan ons en ook een kort verslag van onze dirigent Hans Kom wat voor muziek we maken en wat we gaan spelen, starten we met het opnieuw in het repertoire opgenomen openingsnummer Bergkristall. We vervolgen ons programma  met Bohmische Diamant, Schneewalzer, Bohmische Liebe, daarover wat gezegd: het is een  soort liefdesliedje waar Isolde en Gerda mee meezingen maar dat niet in de zaal te horen is maar wel te zien is dat we zingen.”omdat we dat leuk vinden”

Daarover werd ik later aangesproken door een meneer in het publiek dat hij er niets van hoorde.  Daar komt verandering in via een microfoon. Hoe of wat moet nog over nagedacht worden.  Rausende  Birken volgde daarna, ook zo,n mooie wals met zang, maar vandaag niet. Bij de Bohmische Traum Polka speelt Hans Kom op trompet de tweede klarinet partij mee.  Ruetz,  een stevige mars, is de afsluiter voor de pauze.

Tijd voor  een drankje  en daarna starten we met de Secret Love Song waar Arie op de trompet een mooie solo partij speelt en stappen we over op wat lichtere en luchtige  muziek zoals Jasmine, Na Brehu Ria (Hoor je het ruisen der golven ) waar flink bij werd meegezongen, In München steht ein Hofbrauhaus, Tiroler Holzhacker Buabn met vooraf het Jodelen van Isolde, Rosamunde en Borsicka Polka.

Ongeveer om 16.00 uur was het optreden voorbij en namen we afscheid van bewoners en verzorgenden van Ebbe en vloed. Het was een gezellige en gemoedelijke middag.

Aanwezig:  12 muzikanten en er werden 14 muziekstukken gespeeld.