gallery/dsc_0458
gallery/dgm_logo_compleet

 

Bezoek ook onze Facebook pagina.

Agenda

2018

 

Zondag 11 november Zijn we afgereisd naar Schijf Noord Brabant om onze medeweking te verlenen aan een lunch concert, georganiseerd door Die Roseländer Musikanten. Omdat onze slagwerker verhinderd was heeft de slagwerker van Die Roseländer Musikanten zich bereid verklaart om zijn plaats in te nemen. Met dank daarvoor. We hebben een concert van bijna anderhalf uur gegeven voor een goed gevulde zaal en daarna een geweldige lunch genuttigd. Na de lunch waren Die Roseländer Musikanen aan de beurt. Ook zij hebben zo'n anderhalf uur Egerländer muziek gespeeld. Het was weer een mooie ervaring met een nieuwe groep muzikanten die dit soort muziek omarmen. 

 

Zaterdag 27 oktober hebben we samen met blaaskapel Blech Bizarr deelgenomen aan het oktoberfest bij Brassband Concordia in Ouddorp. Ook de leden van Concordia hadden zich uitgedost in originele Tiroler kleding.

Een volle zaal en uitbundig publiek. Origineel ingericht met lange tafels en banken. Bier en braadworst in overvloed en heel gezellig. Een geslaagde avond voor alle deelnemers en zeker voor de organisatie.

Voor herhaling vatbaar.

 

Woensdag 27 september zijn we naar Ouddorp getogen om daar in woonzorgcomplex De Vliedberg de bewoners te vermaken. Een enthousiast team van vrijwilligers tracteren elk jaar de bewoners op een Oostenrijkse week waarvan wij deel mogen uit maken. Na een hartelijke ontvangst en het installeren van onze attributen startten we ons programma. Vrolijke gezichten en interactie met de toehoorders geven ons extra energie om het zo leuk mogelijk te maken. Ook een mooi element van de avond was de sponsoring. Kinderen van camping De Klepperstee hadden een inzamelingsactie georganiseerd om iets leuks te doen voor de bewoners. De opbrengst werd aan deze avond besteed. Ook dát is de jeugd! Zoiets verdiend navolging.

 

Woensdag 19 september

Op uitnodiging van de evenementencommissie is DGM op woensdagavond 19 September naar Dirksland vertrokken om daar een avondvullend programma te verzorgen. Een van onze leden vierde op die dag zijn verjaardag zodat we met een bas minder zaten. Een zeer enthousiaste bassist was bereid om ons te helpen om , zoals hij het zelf zegt vlieguren kan maken. Deze bassist is namelijk omgeschoold van cornetist naar Bes Bas. Van de kleinste naar het grootste koperinstrument. Zeer veel waardering voor het niveau wat hij al kan spelen. Voor de rest waren we zeer blij dat onze baritonspeler die even in de lappenmand had gezeten ook weer van de partij was.

Onder leiding van onze kapelmeester zijn we van start gegaan met wat serieuzere stukken en na de korte pauze hebben we de mensen getrakteerd op vrolijke nummers die ook meegezongen konden worden. In de pauze bleek wel de bugelspeler last te hebben van een koortslip dus werd de vaste basblazer opgeofferd en heeft het tweede gedeelte bugel gespeeld.

Aan de reactie van het publiek hebben ze echt genoten en zijn we zeker nog eens welkom in verzorgingshuis Geldershof.

Een bijdrage van Peter Gebraad

 

Zaterdag 8 september

Hebben we een serenade gegeven bij de zoon en schoondochter van Isolde en Peter. Zij traden die dag in het huwelijk. We maakten onze opwachting op het Diekhuusplein in een daar toevallig geplaatste podiumtent. We verrasten het bruidspaar met een aantal Egerländer melodieën.
Ons optreden werd zeer op prijs gesteld. Na de felicitatie en een drankje te hebben genuttigd hebben we het feest verlaten en keerden we met een goed gevoel huiswaarts.
Dit zijn leuke dingen om te doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                           Klik op een foto voor een vergrotingadf

ik op een foto voor een vergroting.  

Zaterdag 7 juli

Waren we te gast bij Kaoi festival dat door Fafareorkest “Vooruit”, onder leiding van Dirigent Gert van der Weide, werd georganiseerd.

Een jeugdorkest, Nouschka Hagens uit Oude Tonge, Die Grevelinger Musikanten en de Sir Olivers band uit Den Bommel.

Een groot muziekfestival waarbij, Muziekworkshops voor de basisschoolleerlingen, Fanfareorkest Vooruit, Kleinkunstplein (open podium voor straatmuzikanten), Boost band.

Onze Corrie op de tenorsax speelde met het SAX’A’HOLIC ensemble (met Annelies, Sanne, Carolien en Tonny) mooie en herkenbare muziek, super dames.

 

Die Grevelinge Musikanten mochten een optreden verzorgen van 18.00 u tot 19.00 u. Eerst hebben we een aantal serieuze mooie muziek stukken gespeeld. Daarna kwamen de meezingers zodat het publiek naar hartenlust hun zangkunst konden laten horen.

 

Na afloop van ons optreden hebben we nog gezamenlijk wat gedronken op het terras van De Lely. Het was een heel geslaagde dag met mooi weer.

Een bijdrage van Ans Vos

 

Woensdag 13 juni 

Optreden in het Zorgcentrum Stuifakkers in Rockanje.

Het is prachtig weer als ik in Rockanje bij het zorgcentrum aankom.

Een heel mooi zorgcentrum dat 6 jaar geleden in gebruik genomen is.

Bij binnenkomst zat de zaal al vol met de bewoners, vrienden familie en andere belangstellenden.

Voor de pauze speelden Die Grevelinger Musikanten en erna het Bruinisse Visserskoor.

Suus opende de avond en heette ons van harte welkom. Het is al meer dan 30 jaar dat er bij het zorgcentrum wordt opgetreden door DGM.

Wij speelden  Burgwache - Egerländer  Grüsse

Hans Kom sprak daarna bemoedigende woorden voor Suus en haar zoon naar aanleiding van het overlijden van hun man/vader Jaap. Hierbij memoreerde hij het vele werk dat Jaap altijd  deed voor het zorgcentrum, waarbij met name You Raise Me Up een speciale en emotionele betekenis voor hun had. Hierna speelden we:

You Raise Me Up- KuschelWalzer- Zwei böhmische Lausbuben

Bij Bergvagabunden speelde Isolde op gitaar en Jodelde, met Gerda op accordeon en de overige muzikanten zongen.

We vervolgden ons programma met:

Traum einer Markentenderin- Na Brehu Ria- Slavonická – In München steht  ein Hofbräuhaus

Toen was het tijd voor de pause met een drankje en een hapje.

Na de pause was het de beurt  voor het  Bruinisse Visserskoor onder muzikale begeleiding van diverse instrumenten. Ze zongen o.a. ik heb een woonboot, het kleine café aan de haven e.d.

Het was een gezellige  avond er werd meegezongen en ook gedanst.

Ria Ammerant

 

 

Zaterdag 21 april was een optreden in de zes rozen te Spijkenisse, een kleinschalig zorgcentrum voor mensen met een geestelijke handicap, vooral dementie. We vertrokken ruim op tijd en waren dan ook vroegtijdig aanwezig. Wel prettig, parkeren direct voor de deur, eerst even de kat uit de boom kijken e.d.

Het was in een vrij nieuw pand, kleinschalig en huisvestte een dertigtal bewoners, met allen genoemde handicap. Daarnaast nog een aantal verzorgsters, meest vrijwilliers.

De accommodatie voor ons was erg klein, maar dat gaf geen problemen, met passen en meten kon het net. Onze kapelmeester had een geweldige entree. Door een storing, het pand was beveiligd, moest hij achterom naar binnen, terwijl hij ook nog een 2e probleem had, zijn auto vertoonde kuren, dus hij moest even weg want wouter wegenwacht kwam aan gereden.

Daarom nam onze voorzitter zijn taken over, streng en rechtvaardig. Na een aantal nummers was de leiding er weer al.

Ons optreden werd geweldig gewaardeerd, waar mogelijk werd meegezongen en de sfeer was heel goed. Na een korte pauze werd vervolgd. Isolde jodelde er lustig op los  en zelfs ons zingen klonk overtuigend.

Al met al een geslaagde middag, die de bewoners, en ook ons, veel plezier bezorgde. Wij mochten terugkomen.

Een bijdrage van Huub van der Valk

 

Zondag 15 april - de dag van het Mini Alpenkapellen Festival te Bruinisse. Georganiseerd door het Restaurant en onze eigen kapel, De Grevelinger Musikanten. Het is een probeersel of er genoeg animo voor is van zowel de Gasten als de Muzikanten.
Meewerkende kapellen zijn De Edelweiss  Buben uit Terheide e.o. en de Alpenjagers uit Klaaswaal e.o. , De Grevelinger Musikanten  e.o.
Na een uurtje werken aan het decor, muziekinstallatie en arrangeren van de stoelen en slagwerk begon om 2 uur de eerste Kapel en dat waren wij, De Grevelinger Musikanten. We hebben 75 minuten de tijd om het publiek onze vrolijke en mooie muziek aan te bieden. Hoofdzakelijk Egerlander en Bohmische Melodieen, want  onze Kapelmeester die het programma heeft samengesteld verwacht dat er liefhebbers van deze muziek op zo,n  festivalgebeuren afkomt. Tussen de liedjes door vertelde hij er wat van. Halverwege speelde twee leden uit de kapel op hun Alpenhoorns met medewerking van de kapel. Later werd er door de muzikanten een vrolijk berglied gezongen met begeleiding van gitaar en accordeon en werd als hoogte punt een kunnen van jodelen weer gegeven door Isolde wat altijd weer een apart iets aan ons optreden geeft.
Voldaan gaven we het podium aan onze opvolgers De Edelweiss Buben en daarna moesten zij het stokje doorgeven  aan De Alpenjagers.
Zo nu en dan werd er een bekende melodie gespeeld en dan is het leuk om te horen dat ieder een andere manier van weergeven heeft.
Rond 6 uur was het hele gebeuren voorbij. We hebben met alle muzikanten en aanhang een gezamenlijke maaltijd genuttigd.
Het was een gezellige muzikale middag en misschien wel voor herhaling vatbaar. We zullen het zien in de toekomst.
Een bijdrage van Gerda Sjouken

 

Vrijdag 23 maart  waren we te gast bij Oosterlands Fanfare die haar jaarlijkse uitvoering had. We waren allemaal al voor half acht aanwezig en waren getuige van een generale repetitie. Om achtuur begon het concert o.l.v. dirigent Jaap Everwijn. Een mooi programma met bekende werken en enkele solo's die respectievelijk werden vertolkt door Marinus Capelle op bugel en het volgende werk door de voorzitter Henjo Capelle. Respectievelijk zoon en vader wat op zich ook weer wel bijzonder was. Henjo mocht ook zijn zoon onderscheiden met het feit dat hij 12 en een half jaar lid was van de vereniging. Na de pauze was het onze beurt om het aanwezige publiek, waaronder een aantal fans, te laten genieten van onze muziek. Ook Henjo schoof bij ons aan want hij maakt liever muziek dan dat hij ernaar luistert. Het was een gezellige avond.

 

Zondag 18 maart.  Deelgenomen aan de Beierse middag in Hoogerheide. Georganiseerd door Die Edelweiss Buben uit Hoogerheide. Wij beten het spits af om 14.30 u en hebben een mooi concert gegeven. We moesten er even aan wennen dat het publiek niet aandachtig luistert maar gewoon een gezellige middag wil met een drankje en een hapje.
Desalniettemin was het toch een enthousiast publiek dat lekker meedeed met de "meestampers". We zijn na ons optreden nog blijven luisteren naar de na ons komende kapellen. De Stabroeker muzikanten, die een beetje te laat arriveerden, namen het stokje over en met leuke muziek het volgende uur vulden. De middag werd afgesloten door de organiserende kapel Die Edelweiss Buben. Ook zij hadden een mooi repertoire en het was heel gezellig. Om 18.15 u klonken de laatste tonen en was het feest voorbij.

 

Zondag 11 februari waren we weer  uitgenodigd in het Grevelingen restaurant. Een middag waar we naar uitkeken.

Na een aantal weken van consequent studeren hadden we met elkaar wel de indruk dat we daar een mooi concert neer konden zetten.

Met de complimenten naar Hans Kom voor het samenstellen van het programma.

Drie keer 45 minuten spelen kosten best wat energie van alle muziekanten.

Maar al met al hebben we er met elkaar een prachtige middag van gemaakt,.

De zaal was goed gevuld met een enthousiast publiek die tot aan het einde bleven.

Na het geweldige concert hebben we met elkaar heerlijk en gezellig gegeten.

Heel  erg  jammer dat Hans Bruggeman door ziekte niet aanwezig kon zijn.

Voor volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar.

Een bijdrage van Wil Voogt

 

Zaterdag 20 januari. Na een rit van een uur en een gastvrije ontvangst hebben we het nieuwjaarsconcert opgeluisterd bij de Chaamerkapel en harmonie St. Cecilia. Een mooie en gezellige avond met veel mooie muziek en een uitbundig publiek. Ook de burgemeester liep mee in de polonaise en genoot zichtbaar. Brabantse gezelligheid kent geen tijd dus 1 uur thuis. Onze dank voor de uitnodiging. Klik op de volgende link voor een impressei. https://1drv.ms/v/s!Am5xhsIMnWvmyQcA9D2MUkSEnn4A 

 

Zaterdag 13 januari. Ons traditionele nieuwjaarsconcert in Ons Dorpshuis in Nieuwe Tonge. Als gast waren er Die Edelweiss Buben uit Hoogerheide. Na de nieuwjaars toespraak van de voorzitter gaven zij de aftrap voor een mooie muzikale avond met vrolijke Beierse muziek. De toon was gezet. Brabantse gezelligheid. Zij besloten hun optreden met Adieu mijn kleine garde officier waarbij de slagwerker als tamboer door de zaal marcheerde daarbij bijgestaan door een uitzinnig publiek.
DGM nam het gedeelte na de pauze voor haar rekening. Een volle zaal die zichtbaar en hoorbaar genoot van de Egerländer klanken.
Na wat na genieten van de muziek van beide kapellen was er nog een gezellig samen zijn dat tot na middernacht duurde.
Met dank aan wethouder de Jong van o.a. cultuur die als vertegenwoordiger van B & W aanwezig was.

 

Zaterdag 6 januari Het eerste optreden van dit jaar. Een heel gezellige middag gehad met het nieuwjaarsconcert in verzorgingshuis Ebbe en Vloed in Oude Tonge. in een drukbezochte zaal genoten de bewoners van onze vrolijke klanken. De interactie met de toehoorders is altijd leuk. Mensen die in hun rolstoel zitten en vanwege de gebreken die de ouderdom met zich meebrengt zich nauwelijks kunne bewegen proberen dat toch en genieten een paar uur van onze muziek om zo de situatie waarin zij verkeren even te vergeten. Met gemengde gevoelens keren we dan huiswaarts. Enerzijds het gevoel iets te hebben betekend voor deze mensen. Anderzijds beseffend dat je er van het ene op het andere moment ook terecht kan komen of dezelfde hulp nodig kan hebben. Gezondheid is een groot goed!

gallery/whatsapp image 2018-09-11 at 06.41.39
gallery/whatsapp image 2018-09-11 at 06.42.08