gallery/dsc_0458
gallery/dgm_logo_compleet

 

Bezoek ook onze Facebook pagina.

Agenda

2018

Zondag 11 november Zijn we afgereisd naar Schijf Noord Brabant om onze medeweking te verlenen aan een lunch concert, georganiseerd door Die Roseländer Musikanten. Omdat onze slagwerker verhinderd was heeft de slagwerker van Die Roseländer Musikanten zich bereid verklaart om zijn plaats in te nemen. Met dank daarvoor. We hebben een concert van bijna anderhalf uur gegeven voor een goed gevulde zaal en daarna een geweldige lunch genuttigd. Na de lunch waren Die Roseländer Musikanen aan de beurt. Ook zij hebben zo'n anderhalf uur Egerländer muziek gespeeld. Het was weer een mooie ervaring met een nieuwe groep muzikanten die dit soort muziek omarmen. 

Zaterdag 27 oktober hebben we samen met blaaskapel Blech Bizarr deelgenomen aan het oktoberfest bij Brassband Concordia in Ouddorp. Ook de leden van Concordia hadden zich uitgedost in originele Tiroler kleding.

Een volle zaal en uitbundig publiek. Origineel ingericht met lange tafels en banken. Bier en braadworst in overvloed en heel gezellig. Een geslaagde avond voor alle deelnemers en zeker voor de organisatie.

Voor herhaling vatbaar.

 

Woensdag 27 september zijn we naar Ouddorp getogen om daar in woonzorgcomplex De Vliedberg de bewoners te vermaken. Een enthousiast team van vrijwilligers tracteren elk jaar de bewoners op een Oostenrijkse week waarvan wij deel mogen uit maken. Na een hartelijke ontvangst en het installeren van onze attributen startten we ons programma. Vrolijke gezichten en interactie met de toehoorders geven ons extra energie om het zo leuk mogelijk te maken. Ook een mooi element van de avond was de sponsoring. Kinderen van camping De Klepperstee hadden een inzamelingsactie georganiseerd om iets leuks te doen voor de bewoners. De opbrengst werd aan deze avond besteed. Ook dát is de jeugd! Zoiets verdiend navolging.

Woensdag 19 september Op uitnodiging van de evenementencommissie is DGM op woensdagavond 19 September naar Dirksland vertrokken om daar een avondvullend programma te verzorgen. Een van onze leden vierde op die dag zijn verjaardag zodat we met een bas minder zaten. Een zeer enthousiaste bassist was bereid om ons te helpen om , zoals hij het zelf zegt vlieguren kan maken. Deze bassist is namelijk omgeschoold van cornetist naar Bes Bas. Van de kleinste naar het grootste koperinstrument. Zeer veel waardering voor het niveau wat hij al kan spelen. Voor de rest waren we zeer blij dat onze baritonspeler die even in de lappenmand had gezeten ook weer van de partij was.

Onder leiding van onze kapelmeester zijn we van start gegaan met wat serieuzere stukken en na de korte pauze hebben we de mensen getrakteerd op vrolijke nummers die ook meegezongen konden worden. In de pauze bleek wel de bugelspeler last te hebben van een koortslip dus werd de vaste basblazer opgeofferd en heeft het tweede gedeelte bugel gespeeld. Aan de reactie van het publiek hebben ze echt genoten en zijn we zeker nog eens welkom in verzorgingshuis Geldershof.

Een bijdrage van Peter Gebraad

 

Zaterdag 8 september Hebben we een serenade gegeven bij de zoon en schoondochter van Isolde en Peter. Zij traden die dag in het huwelijk. We maakten onze opwachting op het Diekhuusplein in een daar toevallig geplaatste podiumtent. We verrasten het bruidspaar met een aantal Egerländer melodieën.
Ons optreden werd zeer op prijs gesteld. Na de felicitatie en een drankje te hebben genuttigd hebben we het feest verlaten en keerden we met een goed gevoel huiswaarts.
Dit zijn leuke dingen om te doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Klik op een foto voor een vergroting.  

 

Zaterdag 7 juli

Waren we te gast bij Kaoi festival dat door Fafareorkest “Vooruit”, onder leiding van Dirigent Gert van der Weide, werd georganiseerd.

Een jeugdorkest, Nouschka Hagens uit Oude Tonge, Die Grevelinger Musikanten en de Sir Olivers band uit Den Bommel.

Een groot muziekfestival waarbij, Muziekworkshops voor de basisschoolleerlingen, Fanfareorkest Vooruit, Kleinkunstplein (open podium voor straatmuzikanten), Boost band.

Onze Corrie op de tenorsax speelde met het SAX’A’HOLIC ensemble (met Annelies, Sanne, Carolien en Tonny) mooie en herkenbare muziek, super dames.

Die Grevelinge Musikanten mochten een optreden verzorgen van 18.00 u tot 19.00 u. Eerst hebben we een aantal serieuze mooie muziek stukken gespeeld. Daarna kwamen de meezingers zodat het publiek naar hartenlust hun zangkunst konden laten horen.

Na afloop van ons optreden hebben we nog gezamenlijk wat gedronken op het terras van De Lely. Het was een heel geslaagde dag met mooi weer.

Een bijdrage van Ans Vos

 

Woensdag 13 juni Optreden in het Zorgcentrum Stuifakkers in Rockanje.

Het is prachtig weer als ik in Rockanje bij het zorgcentrum aankom.

Een heel mooi zorgcentrum dat 6 jaar geleden in gebruik genomen is.

Bij binnenkomst zat de zaal al vol met de bewoners, vrienden familie en andere belangstellenden.

Voor de pauze speelden Die Grevelinger Musikanten en erna het Bruinisse Visserskoor.

Suus opende de avond en heette ons van harte welkom. Het is al meer dan 30 jaar dat er bij het zorgcentrum wordt opgetreden door DGM.

Wij speelden  Burgwache - Egerländer  Grüsse

Hans Kom sprak daarna bemoedigende woorden voor Suus en haar zoon naar aanleiding van het overlijden van hun man/vader Jaap. Hierbij memoreerde hij het vele werk dat Jaap altijd  deed voor het zorgcentrum, waarbij met name You Raise Me Up een speciale en emotionele betekenis voor hun had. Hierna speelden we:

You Raise Me Up- KuschelWalzer- Zwei böhmische Lausbuben

Bij Bergvagabunden speelde Isolde op gitaar en Jodelde, met Gerda op accordeon en de overige muzikanten zongen.

We vervolgden ons programma met:

Traum einer Markentenderin- Na Brehu Ria- Slavonická – In München steht  ein Hofbräuhaus

Toen was het tijd voor de pause met een drankje en een hapje.

Na de pause was het de beurt  voor het  Bruinisse Visserskoor onder muzikale begeleiding van diverse instrumenten. Ze zongen o.a. ik heb een woonboot, het kleine café aan de haven e.d.

Het was een gezellige  avond er werd meegezongen en ook gedanst.

Ria Ammerant

 

Zaterdag 21 april was een optreden in de zes rozen te Spijkenisse, een kleinschalig zorgcentrum voor mensen met een geestelijke handicap, vooral dementie. We vertrokken ruim op tijd en waren dan ook vroegtijdig aanwezig. Wel prettig, parkeren direct voor de deur, eerst even de kat uit de boom kijken e.d.

Het was in een vrij nieuw pand, kleinschalig en huisvestte een dertigtal bewoners, met allen genoemde handicap. Daarnaast nog een aantal verzorgsters, meest vrijwilliers.

De accommodatie voor ons was erg klein, maar dat gaf geen problemen, met passen en meten kon het net. Onze kapelmeester had een geweldige entree. Door een storing, het pand was beveiligd, moest hij achterom naar binnen, terwijl hij ook nog een 2e probleem had, zijn auto vertoonde kuren, dus hij moest even weg want wouter wegenwacht kwam aan gereden.

Daarom nam onze voorzitter zijn taken over, streng en rechtvaardig. Na een aantal nummers was de leiding er weer al.

Ons optreden werd geweldig gewaardeerd, waar mogelijk werd meegezongen en de sfeer was heel goed. Na een korte pauze werd vervolgd. Isolde jodelde er lustig op los  en zelfs ons zingen klonk overtuigend.

Al met al een geslaagde middag, die de bewoners, en ook ons, veel plezier bezorgde. Wij mochten terugkomen.

Een bijdrage van Huub van der Valk

 

Zondag 15 april - de dag van het Mini Alpenkapellen Festival te Bruinisse. Georganiseerd door het Restaurant en onze eigen kapel, De Grevelinger Musikanten. Het is een probeersel of er genoeg animo voor is van zowel de Gasten als de Muzikanten.
Meewerkende kapellen zijn De Edelweiss  Buben uit Terheide e.o. en de Alpenjagers uit Klaaswaal e.o. , De Grevelinger Musikanten  e.o.
Na een uurtje werken aan het decor, muziekinstallatie en arrangeren van de stoelen en slagwerk begon om 2 uur de eerste Kapel en dat waren wij, De Grevelinger Musikanten. We hebben 75 minuten de tijd om het publiek onze vrolijke en mooie muziek aan te bieden. Hoofdzakelijk Egerlander en Bohmische Melodieen, want  onze Kapelmeester die het programma heeft samengesteld verwacht dat er liefhebbers van deze muziek op zo,n  festivalgebeuren afkomt. Tussen de liedjes door vertelde hij er wat van. Halverwege speelde twee leden uit de kapel op hun Alpenhoorns met medewerking van de kapel. Later werd er door de muzikanten een vrolijk berglied gezongen met begeleiding van gitaar en accordeon en werd als hoogte punt een kunnen van jodelen weer gegeven door Isolde wat altijd weer een apart iets aan ons optreden geeft.
Voldaan gaven we het podium aan onze opvolgers De Edelweiss Buben en daarna moesten zij het stokje doorgeven  aan De Alpenjagers.
Zo nu en dan werd er een bekende melodie gespeeld en dan is het leuk om te horen dat ieder een andere manier van weergeven heeft.
Rond 6 uur was het hele gebeuren voorbij. We hebben met alle muzikanten en aanhang een gezamenlijke maaltijd genuttigd.
Het was een gezellige muzikale middag en misschien wel voor herhaling vatbaar. We zullen het zien in de toekomst.
Een bijdrage van Gerda Sjouken

 

Vrijdag 23 maart  waren we te gast bij Oosterlands Fanfare die haar jaarlijkse uitvoering had. We waren allemaal al voor half acht aanwezig en waren getuige van een generale repetitie. Om achtuur begon het concert o.l.v. dirigent Jaap Everwijn. Een mooi programma met bekende werken en enkele solo's die respectievelijk werden vertolkt door Marinus Capelle op bugel en het volgende werk door de voorzitter Henjo Capelle. Respectievelijk zoon en vader wat op zich ook weer wel bijzonder was. Henjo mocht ook zijn zoon onderscheiden met het feit dat hij 12 en een half jaar lid was van de vereniging. Na de pauze was het onze beurt om het aanwezige publiek, waaronder een aantal fans, te laten genieten van onze muziek. Ook Henjo schoof bij ons aan want hij maakt liever muziek dan dat hij ernaar luistert. Het was een gezellige avond.

 

Zondag 18 maart.  Deelgenomen aan de Beierse middag in Hoogerheide. Georganiseerd door Die Edelweiss Buben uit Hoogerheide. Wij beten het spits af om 14.30 u en hebben een mooi concert gegeven. We moesten er even aan wennen dat het publiek niet aandachtig luistert maar gewoon een gezellige middag wil met een drankje en een hapje.
Desalniettemin was het toch een enthousiast publiek dat lekker meedeed met de "meestampers". We zijn na ons optreden nog blijven luisteren naar de na ons komende kapellen. De Stabroeker muzikanten, die een beetje te laat arriveerden, namen het stokje over en met leuke muziek het volgende uur vulden. De middag werd afgesloten door de organiserende kapel Die Edelweiss Buben. Ook zij hadden een mooi repertoire en het was heel gezellig. Om 18.15 u klonken de laatste tonen en was het feest voorbij.

 

Zondag 11 februari waren we weer  uitgenodigd in het Grevelingen restaurant. Een middag waar we naar uitkeken.

Na een aantal weken van consequent studeren hadden we met elkaar wel de indruk dat we daar een mooi concert neer konden zetten.

Met de complimenten naar Hans Kom voor het samenstellen van het programma.

Drie keer 45 minuten spelen kosten best wat energie van alle muzikanten.

Maar al met al hebben we er met elkaar een prachtige middag van gemaakt,.

De zaal was goed gevuld met een enthousiast publiek die tot aan het einde bleven.

Na het geweldige concert hebben we met elkaar heerlijk en gezellig gegeten.

Heel  erg  jammer dat Hans Bruggeman door ziekte niet aanwezig kon zijn.

Voor volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar.

Een bijdrage van Wil Voogt

 

Zaterdag 20 januari. Na een rit van een uur en een gastvrije ontvangst hebben we het nieuwjaarsconcert opgeluisterd bij de Chaamerkapel en harmonie St. Cecilia. Een mooie en gezellige avond met veel mooie muziek en een uitbundig publiek. Ook de burgemeester liep mee in de polonaise en genoot zichtbaar. Brabantse gezelligheid kent geen tijd dus 1 uur thuis. Onze dank voor de uitnodiging. Klik op de volgende link voor een impressei. https://1drv.ms/v/s!Am5xhsIMnWvmyQcA9D2MUkSEnn4A 

 

Zaterdag 13 januari. Ons traditionele nieuwjaarsconcert in Ons Dorpshuis in Nieuwe Tonge. Als gast waren er Die Edelweiss Buben uit Hoogerheide. Na de nieuwjaars toespraak van de voorzitter gaven zij de aftrap voor een mooie muzikale avond met vrolijke Beierse muziek. De toon was gezet. Brabantse gezelligheid. Zij besloten hun optreden met Adieu mijn kleine garde officier waarbij de slagwerker als tamboer door de zaal marcheerde daarbij bijgestaan door een uitzinnig publiek.
DGM nam het gedeelte na de pauze voor haar rekening. Een volle zaal die zichtbaar en hoorbaar genoot van de Egerländer klanken.
Na wat na genieten van de muziek van beide kapellen was er nog een gezellig samen zijn dat tot na middernacht duurde.
Met dank aan wethouder de Jong van o.a. cultuur die als vertegenwoordiger van B & W aanwezig was.

 

Zaterdag 6 januari Het eerste optreden van dit jaar. Een heel gezellige middag gehad met het nieuwjaarsconcert in verzorgingshuis Ebbe en Vloed in Oude Tonge. in een drukbezochte zaal genoten de bewoners van onze vrolijke klanken. De interactie met de toehoorders is altijd leuk. Mensen die in hun rolstoel zitten en vanwege de gebreken die de ouderdom met zich meebrengt zich nauwelijks kunne bewegen proberen dat toch en genieten een paar uur van onze muziek om zo de situatie waarin zij verkeren even te vergeten. Met gemengde gevoelens keren we dan huiswaarts. Enerzijds het gevoel iets te hebben betekend voor deze mensen. Anderzijds beseffend dat je er van het ene op het andere moment ook terecht kan komen of dezelfde hulp nodig kan hebben. Gezondheid is een groot goed!

 

 

2017naar begin van pagina

Interview RTV SLOGO met voorzitter Peter Gebraad; ga naar onze Face-book pagina.

Vrijdag 6 oktober Weer een mooi concert gegeven in Nieuw Rijsenburgh.
Een gastvrije ontvangst zoals altijd. Blije mensen die onze muziek erg waarderen en daar ook intens van genieten. Mensen die ondanks hun beperkingen meedeinen en zingen en even afgeleid zijn van die beperkingen. Even de malaise van alle dag vergeten. Dat geeft ons voldoening. Na afloop nog even een gezellig afzakkertje samen met de crew van vrijwilligers en daarna met een goed gevoel naar huis.

Zaterdag 9 september Lokatie Catharina Stichting te Den Briel
Om 2uur was iedereen aanwezig bij de Catherina stichting.
Het weer liet het niet toe om buiten op te treden zodoende werden wij in een te kleine ruimte verzocht ons optreden te verzorgen, overigens wel een gezellige ruimte.
Voor onze kapelmeester was het een bijzondere dag. Hij presenteerde zich met baard en dat was voor sommige muzikanten even wennen, maar bij de dames viel het in de smaak!
Wij begonnen zoals gebruikelijk met Die Burgwache en boden de bejaarden een, door Hans samengesteld programma, hetgeen bij het publiek wel in de smaak viel.
In de pauze werd een nog een drankje genuttigd.
Om vier uur bliezen wij Bis Bald Auf Wiederseh’n en vertrokken wij huiswaarts na een fijn optreden.
Een bijdrage van Henk Mackloet.

Donderdag 8 juni was het afsluiting van het seizoen. We hebben dat gedaan met een lekkere barbecue. Het was super gezellig. De repetities beginnen weer op 31 augustus want 9 september hebben we weer al ons volgende optreden.

Dinsdag 11 april We waren weer in verzorgingshuis De Vliedberg in Ouddorp. We werden ontvangen door een oud medewerker van De Vliedberg die sinds kort in Oostenrijk woont. Ze runt daar een B & B. Zij kondigde ons aan met Oostenrijks enthousiasme en daarmee de aanwezige bewoners meeslepend. We hadden vanavond ook een inval drummer wegens ziekte van onze vaste drummer. Piet de Korte die zich uitstekend van zijn taak kweet ondanks dat hij niet bekend was met onze soort muziek. We hebben er weer van genoten en ook de aanwezigen waren zeer enthousiast.

Zondag 19 februari In het kader van de Oostenrijkse maand waren we gisteren in Restaurant Grevelingen op de Grevelingendam. Het is inmiddels uitgegroeid tot een bekend fenomeen in de regio en ver daar buiten. Voor het achtste jaar en voor de dertiende keer hebben we een optreden mogen verzorgen. Het mocht dan de dertiende keer zijn maar het was nog niet zo druk geweest. Een groepje zangers van het Bruinisser Visserskoor die onze muziek erg waarderen zongen spontaan mee met Na Brehu Ria (hoor je het ruisen der golven) dat ook in hun repertoire voorkomt. Het restaurant was tot de laatste stoel bezet en de gasten bleven tot de laatste noot had geklonken. Een staande ovatie viel ons ten deel. Zu gabe, zu gabe, scandeerde het door het bomvolle restaurant door enthousiaste gasten die naar bleek speciaal voor ons van heinde en ver naar de Grelingendam waren gekomen en daar gelijk een hapje bleven eten. We hebben het dan ook afgesloten met een gezellige gezamenlijke maaltijd. We mogen terug zien op een zeer geslaagde middag voor beide partijen.

Zaterdag 4 februari Vanavond een optreden gehad in De Bommelstee ivm 10 jarig jubileum van St Adolfskoor. Zaal zat niet vol maar publiek was erg enthousiast. Aan het eind van de avond een gezamenlijk optreden gedaan met DGM, St Adolfskoor en Advendo (Ooltgensplaat) Een mooie avond.

Zaterdag 14 januari Vanmiddag een optreden verzorgd in Verzorgingshuis De Rozenhoek in Hellevoetsluis.Een mooi optreden met hulp van de bewoners uit De Rozenhoek. Naast onze eigen Isolde waren er nog 2 dames in het publiek die hebben gejodeld. Werkelijk geweldig. In de pauze werden we nog verrast door een vaste fan die ons even gedag kwam zeggen en een donatie wilde doen aan de kas van de vereniging. Mevrouw Breevaart nogmaals hartelijk dank. Gezien de reacties vanuit het publiek gaan we ervan uit dat we volgend jaar weer mogen terug komen.

Zaterdag 7 januari Het nieuwjaarsconcert van Die Grevelinger Musikanten i.s.m. De Chaamer Kapel uit Chaam. Een volle zaal met zeer enthousiast publiek heeft beide verenigingen geholpen om er een geslaagde avond van te maken. Reacties uit de zaal en achteraf, onder het genot van een drankje ,gaven aan dat het een zeer geslaagde avond was. DGM bedankt dan ook De Chaamer Kapel voor het fantastische optreden.

 

2016 naar begin van pagina

Dinsdag 1 november zijn we in verzorgingshuis Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk de bewoners weer een gezellige avond bezorgd. Het was weer gezellig en de mensen hebben genoten. Enkele leden zaten bij het verlaten van het pand opgesloten in de draaideur die er spontaan mee stopte. Gelukkig konden ze ons bevrijden door bij de receptie de deur te ontgrendelen die er vervolgens weer de brui aan gaf maar toen waren we al buiten.

Zaterdag 10 september waren we bij het Catharina gasthuis in Brielle. Prachtig weer. We speelden dan ook in de tuin van het gasthuis waar een grote tent was geplaatst waar de bewoners hadden plaats genomen. Wij zaten buiten de tent en hebben de mensen vermaakt met onze Egerländer muziek. Voor een impressie klik je op deze link https://youtu.be/HWPwtnc8s3s

Zaterdag 20 augustus hebben we meegewerkt aan het Cultureel ontbijt in Oude Tonge op de kaai. Een heel mooi initiatief waar we graag een bijdrage aan hebben willen leveren. Tijdens de omloop was het bij de doorkomst van de lopers een gezellige opkikker.
Om 07.15 uur zijn we begonnen om voor een lid van ons een warm welkom te blazen. Onze (uit Oostenrijk afkomstige) Isolde oogde zo fris als een hoentje. Overmand door emoties nam ze het door ons zo toepasselijk gespeelde "Meine Heimat  ist Tirol" in ontvangst. Het heeft Isolde erg geholpen dat we dat voor haar hebben gedaan. Ze kreeg hier positieve energie van wat er heeft toe bijgedragen dat ze al om 14.00 uur aan de Finish arriveerde.
Na het ontbijt hebben we met verschillende deelnemers een ochtendvullend programma verzorgd.
Een bijzonder leuk initiatief wat zeker voor herhaling vatbaar is.
klik op de foto voor een vergroting.

Donderdag 12 mei waren we te gast bij de Stichting O-G-O (Ouderen Goeree Overflakkee) Zij hadden een feestavond georganiseerd voor hun leden in wijkgebouw De Zwaluw en wij hebben die muzikaal opgeluisterd. We hebben daar van 20.00 u tot 22.15 u gespeeld en de mensen vermaakt en zij genoten van de Egerländer klanken. De organisatie was lovend over ons optreden. Wij hebben ook hier weer van genoten.

Vrijdag 18 maart waren we op uitnodiging op de jaaruitvoering van Oosterlands Fanfare. Het was een mooie geslaagde avond. O F heeft een mooi concert gegeven met mooie muziek. Wij hebben een plezierig optreden gehad met enthousiast publiek. We kunnen weer terug zien op een geslaagde muzikale avond. Met dank aan O F voor de uitnodiging.

Vrijdag 11 maart mochten we als gast optreden bij het vrijwilligersevenement dat georganiseerd werd door de gemeente. Het was even passen en meten op het kleine podiumpje dat ons was toe bedeeld maar het speelplezier was er niet minder om. Ongeveer 250 vrijwilligers van Goeree Overflakkee hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van de gemeente die dit als eerbetoon aan de vele vrijwilligers op GO heeft georganiseerd. Een gezellig samenzijn van een praatje met elkaar tot het uitwisselen van ervaringen. Onder het genot van een drankje en een stamppotbuffet en de vrolijke klanken van onze muziek was het een vrolijke boel. Wij hebben ervan genoten en bedanken de gemeente voor de uitnodiging. Het is de bedoeling dat dit evenement een jaarlijks terugkerend karakter krijgt.

Zondag 28 februari een extra ingelast optreden in restaurant Grevelingen ter vervanging van de collega kapel die wegens het plotseling overlijden van de voorzitter moest afzeggen. Met een incomplete kapel hebben we toch een mooie middag gevuld met een afwisselend programma. Weer veel waardering van de gastvrouw en de aanwezige gasten. Met dank aan allen die het mogelijk hebben gemaakt om dit in te vullen.

Zondag 7 februari opgetreden tijdens de Oostenrijkse maand in Restaurant Grevelingen. Een vol restaurant met enthousiast publiek dat ons optreden zeer waardeerde. Ook nu kunnen we weer terug kijken op een geslaagde middag.

Zaterdag 9 januari ons druk bezochte nieuwjaarsconcert gehad met gemengd koor Excelsior. Een volle zaal met een enthousiast publiek. Een mooi concert van Excelsior en verrassende elementen bij DGM hebben hieraan bijgedragen.
Met dank aan het gast koor en aan alle bezoekers. Dank ook voor de financiële bijdrage bij het verlaten van de zaal. Ook dank aan de medewerkers en medewerking van Ons Dorpshuis.
Wij kijken terug op een geslaagde avond.

2015 naar begin van pagina
Zaterdag 14 november waren we te gast in Ebbe en Vloed in Oude Tonge waar we de bewoners weer een gezellige middag hebben bezorgd met onze Egerländer muziek. Bewoners en andere aanwezigen hebben er van genoten en wij ook, dat is zeker.

Zaterdag 24 oktober een super optreden gehad in verzorgingshuis Stuifakkers in Rockanje. Het was deze keer een gezamenlijk optreden met het Bruinisser Visserskoor. Een overvolle zaal met 200 toehoorders hebben genoten van de zeemansliederen en onze Egerländer muziek. Met dank aan alle vrijwilligers die zich voor deze avond in Tiroler kleding hadden gestoken en alle aanwezigen van een hapje en een drankje hebben voorzien.

Woensdag 14 oktober Gisteren een optreden verzorgd in Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. De mensen hebben genoten. Dat geeft een goed gevoel.

Zaterdag 3 oktober Op uitnodiging van de activiteiten begeleiders een optreden in verzorgingshuis Geldershof in Dirksland verzorgd. Eindelijk kon het een keer doorgaan. Vandaag gelukkig géén Norovirus onder de bewoners. Een volle zaal en vrolijke gezichten. Een geslaagde middag.

Zondag 26 april Deze middag op de jachthaven van Bruinisse 2 uren muziek gemaakt in 3 sessies. De publieke belangstelling viel tegen als gevolg van de eveneens tegenvallende weersomstandigheden. Maar toch een gezellige middag gehad.

Zaterdag 25 april deelgenomen aan een mooie muzikale avond bij fanfare Vooruit in OudeTonge. Het concert stond in het teken van vier je vrijheid en werd gehouden in basisschool De Bron. Een mooi concert.

Zaterdag 11 april waren Die Grevelinger Musikanten te gast bij Muziekvereniging Apollo Nieuwe Tonge bij hun jaaruitvoering. De kapelmeester had een paar hele mooie stukjes uitgekozen om die avond te spelen. De tijd was te kort om alle geselecteerde stukken te spelen. Hopelijk komt u als toeschouwer naar een van de volgende optredens van de kapel.

Zaterdag 14 maart weer een gezellige Oostenrijkse middag/avond gehad in Ons Huis te Herkingen. Tussendoor genoten van een lekkere maaltijd. Sommige acts niet kunnen uitvoeren vanwege tijdgebrek.
Doen we de volgende keer. Er bleek toch talent te zitten bij de dirigenten battle.

Zaterdag 7 februari weer een concert gehad in zorgcentrum Stuifakkers in Rockanje. Na een gastvrije ontvangst hebben we de bewoners en verdere aanwezigen uit de omgeving weer vermaakt met de warme klanken van de Oostenrijkse muziek. Eén van de vrijwilligers heeft zelfs de Löffelpolka mee gedaan. Het was als vanouds, weer gezellig. 

Zondag 1 februari waren we weer te gast in Restaurant Grevelingen op de Grevelingendam. We hebben de aftrap gegeven van het begin van de Oostenrijkse maand die het restaurant elk jaar weer organiseert. We begonnen om 15.30 u in een bomvol restaurant dat de hele middag zo bleef. Het was weer een geweldige ervaring. Ook onze gast baritonist was weer van de partij. We kregen vele positieve reacties en daar doe je het uiteindelijk toch voor. Na afloop gezamenlijk genoten van een heerlijke Oostenrijkse maaltijd. We zien wederom uit naar volgend jaar.

Zaterdag 10 januari het eerste optreden in het nieuwe jaar is weer achter de rug. Het was het 5e nieuwjaarsconcert op rij. Als gast hadden we het Bruinisser Visserskoor uitgenodigd. We hebben een mooie avond gehad in een bomvol Ons Dorpshuis in Nieuwe Tonge. De aanwezigen werden bij binnenkomst op originele manier een glaasje Glühwein  aangeboden door onze uit Oostenrijk afkomstige Isolde. Het was een gezellige aangelegenheid die tot enkele uren na het concert voortduurde. We kunnen weer terug zien op een geslaagde avond met veel publieke belangstelling en een prettige samenwerking met het gastkoor.  Facebook

 

2014  naar begin van pagina

Vrijdag 28 november Een heel gezellige muzikale avond gehad bij en met Het Flakkees Piratenkoor en Trio Mengelmoes in de Grutterswei in Oude Tonge. 
We mochten ons verheugen op een grote publieke belangstelling. Zij kwamen volop aan hun trekken met meezingers zowel van Het Flakkees Piratenkoor als van Die Grevelinger Musikanten. Het geheel is gefilmd door SLOGO TV en binnenkort te zien op hun televisie kanaal. We zijn zeer benieuwd. Na onze optredens verzorgde Trio Mengelmoes de dansmuziek op de vertrouwde wijze. Voor herhaling vatbaar.

Donderdag 13 november namen we deel aan Ooltgensplaat Event. Een voor derde keer een jaarlijks terug kerend evenement met een week lang ieder dag iets anders. Op donderdag was het de avond van de zang en muziekcultuur op Goeree Overflakkee. Samen met twee popkoren en een shanty koor hebben we in een professioneel ingerichte zaal de avond gevuld met mee slepende muzikale klanken. Het was een mooie en gezellige avond.

Zondag 9 november gingen we internationaal. We namen deel aan een kapellen festival in Stabroek georganiseerd door de Stabroekse muzikanten. we beten om kwart voor twaalf het spits af om vervolgens een uur lang onze muziek ten gehore te brengen. Tijdens het spelen wordt er in de zaal door de "toehoorders" gezellig gekletst wat een beetje een ondankbaar gevoel geeft. Deze kakofonie verstomde terstond toen Isolde haar jodel talent ventileerde. Plotsklaps kon je een spelt horen vallen tussen de jodelklanken door. Ook toen onze alpenhoornblazers zich lieten horen was er volop aandacht. We kunnen weer terugzien op een geslaagde dag. We mogen volgend jaar terugkomen.

Vrijdag 7 november waren we uitgenodigd door de Gemengde zangvereniging Apollo in Nieuwe Tonge om onze medewerking te verlenen aan het door hun georganiseerde  najaarsconcert. Nadat het koor een klein halfuur verdienstelijk had gezongen namen wij het over. We hebben ongeveer 20 minuten gespeeld tot de pauze. Na de pauze waren wij als eerste aan de beurt en kwamen de meezingers uit de tas. Een enthousiast publiek zong de Borsicka polka mee waarvan de tekst werd geprojecteerd op een scherm. we hadden het naar onze zin en vonden het zoals altijd weer jammer dat de tijd zo snel ging en we weer plaats moesten maken voor het koor. Ook zij hebben een goede uitvoering gegeven. Het door Marlous Smit jr geschreven lied Ode aan Flakkee eveneens ondersteund door Flakkeese beelden met daarop de songtekst werd uit volle borst meegezongen. We kunnen weer terug zien op een geslaagde gezellige muzikale avond.

Zaterdag 11 oktober Na een warm welkom door de activiteitenbegeleider weer een mooi optreden verzorgd in verzorgingshuis Ebbe en Vloed in Oude Tonge. Een volle zaal en dus veel mensen weer een gezellige middag bezorgd. We hadden zelfs een paar gastdirigenten die geweldig samenwerkten en het zware werk van onze kapelmeester hebben verlicht. Het was weer geweldig. We zien uit naar de volgende keer.

Zaterdag 6 september. Allemaal weer terug van vakantie waren we op uitnodiging van de organisatie van het 25 jarig jubileum van Delta Wind te gast op locatie RTM museum aan de Brouwersdam te Ouddorp. We hebben daar na een gastvrije ontvangst een mooi optreden verzorgd in de hal van het museum. Een geweldige akoestiek, een prettig publiek en uitstekend weer was het recept voor deze prachtige middag. Een geslaagde opening van het seizoen. We hebben ervan genoten. http://youtu.be/p9w1yGuj4ac

Donderdag 8 mei waren we op uitnodiging te gast in wooncomplex Westvoorne in Goedereede waar we de aanwezige ouderen (55 +) hebben laten genieten van onze muziek. We zaten in de hal van het complex waaraan de conversatiezaal grenst. Aanvankelijk een beetje vreemd maar het bleek een goede oplossing want de akoestiek in de hal was uitstekend. In het zaaltje had dat minder geweest want dat was kamerhoog. De mensen hebben genoten. Ze wilden zelfs dat we elke week kwamen repeteren. We hebben ons repertoire gespeeld onder begeleiding van de regen die als tromgeroffel op de glazen dakdelen viel. Na wat te hebben gedronken keerden we met een goed gevoel weer huiswaarts.

Zaterdag 12 april waren we weer in verzorgingshuis Ebbe en Vloed te Oude Tonge om de bewoners te trakteren op anderhalf uur muziek. Het was druk in de zaal en men genoot van de warme klanken van de Egerländer muziek. Maar zeker de vrolijke nummers die na de pauze werden gespeeld werden zeer gewaardeerd. Vele positieve reacties werden geuit. De oudste aanwezige die 14 april zijn 100e verjaardag viert zat in de voorste gelederen. Het is oud-lid van Apollo Nieuwe Tonge, Klaas Visbeen.
Het was weer een geslaagd optreden.

Zaterdag 22 maart Op uitnodiging hebben we opgetreden bij de uitvoering van de Oosterlandse fanfare. Nadat zij een mooie uitvoering hadden gegeven waarbij ook nog een intermezzo met een Alpenhoorn mochten wij nog een dik uur het enthousiaste publiek vermaken. Na een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje en een goed gevoel keerden we huiswaarts.

Donderdag 13 maart Na enkele malen afgebeld te zijn waren we eindelijk weer eens in verzorgingshuis De Goederee in Sommelsdijk. Het norovirus dat bij vorige afspraken onze komst verstoorde was nu gelukkig weggebleven zodat wij ongestoord ons optreden konen verzorgen. Na een warme ontvangst hebben we de bewoners, die in grote getale aanwezig waren, een plezierige avond bezorgd. Het was het laatste optreden in de oude accommodatie want in de loop van het jaar gaat de verhuizing plaatsvinden naar het nieuwe complex. We hopen in de toekomst daar ook weer te mogen spelen.

Donderdag 25 februari Hebben we de bewoners van verzorgingshuis De Vliedberg in Ouddorp een gezellige avond bezorgd. Na een gastvrije ontvangst met koffie en apfelstrudel hebben we het mooie gloednieuwe complex muzikaal ingewijd. Een sfeervolle en heel gezellige avond. De oudste aanwezige (90) was net terug uit Oostenrijk en genoot van onze muziek. We hebben er van genoten.

Zondag 16 februari Weer een middagje gespeeld in Restaurant Grevelingen op de Grevelingendam in het kader van de Oostenrijkse maand die elk jaar wordt georganiseerd.
Er spelen 4 kapellen in de maand februari om de Oostenrijkse sfeer kracht bij te zetten. Het was weer de hele middag een volle bak en dus heel gezellig. Ook onze gast baritonist Henjo was weer van de partij  en heeft ook genoten van dit optreden. De pauzes werden opgevuld door de accordeonist Hans Kamerling en Bert Bakker als zanger. Weer veel positieve reacties gehad. We zien alweer uit naar volgend jaar.

Zaterdag 11 januari Met als gast het St Adolfskoor uit Den Bommel hebben we de aftrap naar het nieuwe jaar weer gemaakt. Het St Adolfskoor beet het spits af met een optreden waarbij er ook interactie met het publiek was. Meezingers zoals het door Jan Zuijdijk geschreven Flakkees lied waar speciaal voor deze avond een couplet over Nieuwe Tonge was tussen gevoegd werd door alle aanwezigen uit volle borst mee gezongen. De teksten van de coupletten vertellen de historie en het heden over Flakkee en de woonkernen zoals deze sinds de eenwording worden genoemd. Gelijk leuke informatie voor de aanwezige nieuwe burgemeester en haar echtgenoot. Na de pauze hebben wij acte de présence gegeven met mooie melodische muziek. Geen après-ski muziek dus. Des ondanks viel het bij velen toch in de smaak. De alpenhoorns mochten natuurlijk niet ontbreken en Isolde met haar originele jodel act doet het altijd. We sloten het programma gezamenlijk af met op het eind Guten abend, gute nacht en Bis Bald Auf Wiederseh'n
We kijken met voldoening terug op het concert en maken ons op voor 16 februari.

2013 naar begin van pagina
Het was ons laatste optreden in 2013. We gaan weer met goede moed en enthousiasme 2014 tegemoet.

Zaterdag 28 december hebben we de bewoners en hun familieleden van Ebbe en Vloed weer een leuke muzikale middag bezorgd. We hebben voor het eerst gespeeld in het nieuwe complex en het klonk er fantastisch en dan speelt het ook lekker. De mensen hebben ervan genoten en we vonden het weer leuk om een bijdrage te leveren aan het welzijn van de ouderen onder ons die toch op den duur met beperkingen worden geconfronteerd. Het breekt de sleur en de eenzaamheid van elke dag die velen parten speelt.

Zaterdag 16 november waren we weer te gast in De Stuifakkers (voorheen Swinshoek) in Rockanje waar we al vele jaren een welkome gast zijn om de bewoners, en aan het verzorgingshuis gelieerde mensen, een plezierige avond te bezorgen.
Na een warm welkom hebben we ons gepositioneerd in het restaurant waar alle aanwezigen nog gezellig zaten na te tafelen van het diner - een onderdeel van het slachtfeest - dat traditioneel jaarlijks in de slachtmaand wordt verzorgd door de vele vrijwilligers die het huis rijk is. Suus van Gurp, al jaren de drijvende kracht en ook niet piep meer (ik hoop dat ze dit niet leest) kondigt ons, op haar altijd ludieke wijze, aan. Er is altijd een interactie met de Kapelmeester hetgeen dan ook weer tot hilariteit leidt.
We starten ons concert om 19.00 uur met onze kenmerkende Egerländer muziek. De mensen genieten en hen die het gegeven is om nog een dansje te doen maken daar graag gebruik van. De vorige keer speelden we in de recreatie zaal maar de akoestiek in het restaurant was verrassend. Dit kwam door de grote hoogte die reikt tot de bovenste verdieping en en daarmee alle galerijen beslaat. Kortom, een sfeervol optreden waarvan we allemaal hebben genoten.
We zien uit naar de volgende keer.

 

Zaterdag 19 oktober
Bruinisser Visserskoor neemt afscheid van hun dirigent.
-Een bijdrage van Peter Gebraad-
Na ruim 20 jaar als dirigent aan het Bruinisser Visserskoor te zijn verbonden vond Jaap Knulst het tijd om afscheid te nemen van het koor. Op 19 Oktober werd een avond georganiseerd met als rode draad dit afscheid. Jaap was niet alleen fan van het koor maar heeft ook als dirigent voor diverse muziekverenigingen gestaan. Ook de play-in van Brouwershaven is in de afgelopen 30 jaar door Jaap muzikaal geleid.
Jaap heeft een voorliefde voor de bariton/euphonium. Daar zijn we afgelopen Januari achter gekomen toen het koor te gast was tijdens het nieuwjaarsconcert van DGM.
Daar wij uitgenodigd waren om deze afscheidsavond muzikaal te begeleiden is Jaap hier aardig verwend, prachtige muziek werd door DGM ten gehore gebracht voor de pauze. Na de pauze werd in het afgeladen Dorpshuus in Bru het publiek verwend op een paar meezingers en natuurlijk werd Isolde weer gevraagd om te jodelen. In de pauze had Jaap daar zelf nog om gevraagd.
Na een aantal sprekers hebben het visserskoor en DGM nog een tweetal nummers samen gedaan en werd een afscheidslied gezongen/gespeeld voor Jaap Knulst op de melodie van Hand in Hand kameraden. 19 Oktober 2013 is een dag die zal niemand in Bruinisse nog vergeten.
In één woord: prachtig!

 

Woensdag 3 juli hebben we een serenade gebracht bij Hans Bruggeman die deze dag de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar had bereikt. Zichtbaar verrast werd dit dankbaar in ontvangst genomen. De voorzitter bracht namens de kapel de felicitaties over en overhandigde hem een cadeaubon.

 

Zaterdag 22 juni Culturele dag in Oude Tonge.
Deze dag begon aanvankelijk als een frisse zomerse dag. In de tweede helft van de ochtend begon de lucht te betrekken en de eerste fikse buien, vergezeld van veel wind presenteerden zich. We moesten 2 keer optreden, om half twee en half drie. Op weg naar Oude Tonge regende het minimaal maar we vreesden het ergste. Wij zaten weliswaar droog maar het publiek stond in de lichte regen. Schaars geklede meisjes van een twirlgroep trotseerden de regen en de kou die dat met zich mee bracht. Na hen waren wij aan de beurt. We speelden een half uurtje en het werd zowaar droog en we hadden een redelijk publieke belangstelling. Een gezellige kunstmarkt waar ook veel liefhebbers op af kwamen en ook deel uit maakten van ons publiek zorgde voor een ontspannen sfeer. Tussendoor viel er toch een enkele druppel maar dat viel gelukkig mee. Tussen ons eerste en tweede optreden waren er nog enkele twirl demonstraties. We sloten ons optreden af met dijen kletsers wat weer goed in de smaak viel bij de toehoorders. Dit was ook weer het laatste optreden voor het zomer reces.

 

Maandag 22 april is Teun Kats 75 jaar gworden.
Teun is eigenlijk de nestor van de kapel.
Teun is erg bevlogen als het om de kapel gaat. Niets is hem te veel. Wat hij allemaal doet voor de club is te veel om op te noemen. Om die reden hebben we op uitnodiging van de familie op zaterdag 20 april een serenade gebracht ter ere van Teun zijn verjaardag.
Wij waren om kwart voor acht in de recreatie zaal van de SWO in Oude Tonge. Teun zou om acht uur arriveren. Bij binnenkomst werd hij verrast door "zijn" tirolerkapel met een serenade van zijn geliefde muziek. Hij was volkomen verrast, want tot een kwartier daar voor wist hij nog niet wat er die avond ging gebeuren. We speelden een aantal van zijn lievelingsnummers waarvan hij zichtbaar genoot. We werden dan ook bedankt door een enigszins geëmotioneerde Teun.
Na de serenade hebben we hem gefeliciteerd en zijn nog gezellig wat blijven drinken.

Woensdag 20 maart hebben we samen met het St. Adolfskoor uit Den Bommel opgetreden in de Grutterswei in Oude Tonge voor de ANBO. Ondanks de "doordeweekse avond" was het een gezellige drukte en we hebben de enthousiaste aanwezigen een gezellige avond bezorgd.
We hebben er met zijn allen van genoten en het is voor herhaling vatbaar.

Donderdag 7 maart Vanwege het uitbreken van het norovirus is het geplande optreden op 31 januari in Ebbe en Vloed niet doorgegaan en verschoven naar 7 maart.
We waren te gast in Ebbe en Vloed. Het norovirus was uitgewoekerd dus we waren weer meer dan welkom. We hebben de mensen weer een leuke avond bezorgd en wij hebben er ook weer van genoten. Het was tevens het laatste optreden in het oude complex. In de loop van het jaar zal het nieuwe onderkomen in gebruik worden genomen.

Zondag 10 februari Weer opgetreden in restaurant Grevelingen aan de Grevelingendam.
Het was overweldigend druk. De keuken en de bediening konden het niet aan. Het was heel gezellig. Er waren veel gasten die speciaal voor ons kwamen.
Ondanks de laag sneeuw die gisteravond is gevallen is het een volle bak. We hebben goed gespeeld en krijgen hele leuke reacties. Onze gast baritonist Henjo heeft het als heel prettig ervaren hoewel hij de tijdsduur toch wel pittig vond.
Na het optreden bleven de meesten een hapje eten wat ook heel gezellig was.
Kortom, een mooie middag waar we samen met de gastvrouw/heer met genoegen op terug kunnen zien.

Zaterdag 12 januari  Het eerste optreden in het nieuwe jaar dat op de agenda staat.
Het nieuwjaarsconcert. Het is inmiddels traditie geworden.
Als we omstreeks half vijf 's middags geleidelijk aan binnen druppelen in Ons Dorpshuis zijn de eerste voorbereidingen van het buffet dat ons straks wordt voorgezet zichtbaar. Twee mensen zijn hier ongetwijfeld al de hele dag aan bezig geweest. Isolde en Peter hebben des gevraagd op zich genomen om dit buffet samen te stellen voor alle leden van  de kapel met hun partners. Het wordt een verrassingsbuffet. We laten ons graag verrassen want we weten inmiddels dat het alleen maar goed is als deze twee mensen zich er voor inzetten. We zijn weer niet teleurgesteld. Het lijkt wel of het elk jaar lekkerder wordt. Maar dat kan haast niet want vorig jaar was het ook formidabel.
Rond half zeven zijn we verzadigd en verkwikt en aanmerkelijk aangedikt. Gelukkig hebben we nog een anderhalf uur om uit te buiken want om acht uur begint het concert. Om kwart over zeven komen de eerste leden van het Bruinisser visserskoor binnen. We hebben ze uitgenodigd als gastkoor om er gezamenlijk een mooie avond van te maken. Te gelijkertijd  komen ook de eerste gasten binnen. De zaal loopt geleidelijk aan vol. Nadat de voorzitter de aanwezigen welkom  heeft geheten klinken om acht uur precies de eerste tonen van Die Burghwache. Het lievelingsnummer van de dirigent van het Bruinisser visserskoor. We hebben er zin in. De kapelmeester moet zijn gezag laten gelden als we een beetje over enthousiast dreigen te worden. De aanwezigen belonen ons optreden met een enthousiast applaus.
Na twintig minuten is het de beurt aan het gastkoor onder leiding van Jaap Knulst. "Hewoown Joap" zoals hij het liefst genoemd wil worden. "Ik voel me nooit zo praattig ah ze menear tehen me zehhe." Het koor laat van zich horen en met succes. Het publiek waardeert ook dit optreden steeds met een enthousiast applaus. We hebben dus kennelijk een juiste keuze gemaakt om net als vorig jaar een Shanty koor als gast uit te nodigen. Het is gezellig en als we de laatste meezingers gezamenlijk hebben gespeeld is het tien voor elf. Na nog een tijdje te hebben na gepraat en de kelen hebben gesmeerd keren we voldaan huiswaarts. We kunnen terug zien op een zeer geslaagde avond.
We zien uit naar het volgende optreden op 31 januari. Een besloten optreden in Ebbe en Vloed. We hopen dat de mensen daar gespaard blijven voor het Noro virus zodat we ze een paar prettige uren kunnen bezorgen waar ze zo naar uit zien.

2012 naar begin van pagina
Vrijdag 14 december waren we te gast op de kerstmarkt te Melissant die om 4 uur 's middags begon. De regen viel met bakken uit de lucht maar toch werd alles klaar gezet. Marktkramen werden opgebouwd en de koopwaar uitgestald. Wij zouden er om 7 uur zijn. Bij ons vertrek naar melissant viel de regen onverminderd neer. De temperatuur was toen een graad of 8-9. Dat betekent in deze tijd van het jaar in 90% van de gevallen dus regen. Maar toen we ter plaatse kwamen was de regen opgehouden en het is tijdens ons optreden alleen maar droog geweest. We hadden een Trailer als podium met daarin twee terras heathers dus dat was aangenaam. Alleen er waren geen stoelen. Eén van de organisatoren die aan de markt woonde sleepte alle beschikbare zetels naar buiten zodat een gedeelte kon zitten. De drie voorste muzikanten konde gebruik maken van strobalen die beschikbaar waren. Achteraf een wat minder goede oplossing want dan heb je geen leuning. Maar ja, een muzikant wordt geacht op het puntje van zijn stoel, in dit geval strobaal, te zitten dus is er van achterover leunen geen sprake.
Op nog geen 10 meter afstand stonden drie olie vaten met brandende houtblokken om de bezoekers de gelegenheid te geven zich te kunnen warmen. Het vervelende was dat de vonken en de rook voor onze locatie heen waaide en dat laatste ook ons onderkomen vulde. Dit had tot gevolg dat we als gerookte palingen huiswaarts keerden. Toch hebben we een leuk concert gegeven en hebben we er allemaal van genoten. Het is het laatste optreden van het jaar wat op de rol staat.

Zaterdag 10 november hebben Die Grevelinger Musikanten een uitwisselingsconcert gegeven met het St. Adolfskoor in De bommelstee in Den Bommel. Het St. Adolfskoor was eerder te gast bij ons Nieuwjaarsconcert in Ons Dorpshuis op 14 januari j.l. in in Nieuwe Tonge. In een goed gevulde zaal ging het St Adolfskoor om 8 uur van start met hun repertoire. Shanty liedjes klonken door de zaal afwisselend met solo's door solist Bertus Bakker. Refreinen werden meegezongen door het aanwezige publiek. We hadden om de beurt 20 tot 25 minuten de tijd om het repertoire af te spelen. We hadden een interactief programma. De teksten werden via de beamer op een scherm getoond zodat iedereen kon meezingen. We hebben goed gespeeld en het publiek was laaiend enthousiast. Het gevolg was dat het programma behoorlijk uitliep. Maar het was een reuze gezellige en dus zeer geslaagde avond. We sloten gezamenlijk af en bij het laatste lied "Sierre Madre Del Sur" hebben we ons tussen de zangers gemengd en uit volle borst meegezongen. Voor herhaling vatbaar dus. 

Vrijdag 1 juni Die Grevelinger Musikanten zijn uitgenodigd om de dag voor Havendag een muzikaal optreden te verzorgen op een ponton in de haven van Middelharnis. Niet geheel voltallig, omdat er al mensen op vakantie waren, zijn we naar dit optreden vertrokken. De weersvooruitzichten waren niet goed maar buienradar gaf aan dat we tijdens het optreden geen bui hoefde te verwachten.
Zoals we gewend zijn begonnen we ons programma met Die Burgwache. Tijdens ons programma, wat kort werd onderbroken om een warme kop koffie te drinken, was de publieke belangstelling goed. Dit laatste optreden voor de vakantie werd een primeur voor Ineke en Isolde die samen een mooie trompetsolo hebben gespeeld. De Solotromlermars werd op zeer uitbundige manier gespeeld door Stoffel op het drumstel. Om 21.00 uur hebben we het optreden afgesloten omdat we het toen wel erg koud kregen en enkele ventielen en klepjes niet meer 100% werkten. Na een gezellig samen zijn, in het aan de haven gelegen watersportverenigingskantine, konden we terug kijken op een zeer geslaagd optreden.
Een bijdrage van Peter Gebraad

Zaterdag 14 april Voor de tweede keer een gezamenlijk concert verzorgt in het Prieel van De Staver in Sommelsdijk.
de activiteiten begonnen al om één uur 's middags. Een aantal koorleden en kapelleden waren aanwezig om de zaal in gereedheid te brengen voor het concert.
Controle van de beamer, soundcheck en een kleine oefening van het gezamenlijke eindnummer.
Om half zeven komen de eerste bezoekers binnen terwijl de zaal pas om zeven uur open gaat. Op een paar plaatsen na was om zeven uur de zaal geheel gevuld.
Half acht. Mirna Bogert geeft de aftrap en kondigt Die Grevelinger musikanten aan. Wij openen met Die Burghwache. In de volgende twintig minuten wordt ons repertoire ten gehore gebracht. Het publiek is enthousiast. Na ons optreden is het de beurt aan Op Volle Kracht. Op de hen bekende wijze worden bekende zeemansliederen ten gehore gebracht. Ton Warmenhoven heeft zijn club volledig in de hand en het verloopt allemaal prima. Een welgemeend applaus valt hen ten deel. De pauze wordt aangekondigt door Mirna. Na de pauze volgt onze volgende sessie. Enkele solo's van Henk en Hans en de alpenhoorns van Teun en Leen geven een extra cachet aan ons optreden. Isolde laat even tussendoor horen hoe het in haar geboorteland klinkt als je kan jodelen. Het publiek genoot hier zichtbaar van. Het is dan ook uniek dat we dit soort leuke dingen als kapel in huis hebben. Het chantykoor Op Volle Kracht lost ons af om haar tweede deel voor het voetlicht te brengen. Er werd enthousiast meegezongen en geklapt. Gezamenlijk sloten we het concert af met The Wildrover. Een staande ovatie viel ons ten deel. Er werden een aantal mensen bedankt en zo kwam er een eind aan een zeer succesvolle avond waar we met trots op terug kunnen zien.

Zondag 19 februari Voor de tweede achtereenvolgende keer opgetreden in restaurant Grevelingen aan de Grevelingendam.
Het was overweldigend druk. De keuken en de bediening konden het niet aan. Het was heel gezellig. Er waren veel gasten die speciaal voor ons kwamen. Het zal niet in de laatste plaats aan de accordeonist hebben gelegen die op ons verzoek onze pauzes opvulde zodat er geen stiltes vielen en het optreden eigenlijk non-stop doorging.
Kortom, een mooie middag waar we samen met de gastvrouw/heer met genoegen op terug kunnen zien.

Zondag 12 februari Vanmiddag 3 uren muziek gemaakt met Die Grevelinger Musikanten in restaurant Grevelingen. Terwijl het buiten licht sneeuwde en dit tot Oostenrijkse sferen leidde, hebben we de aanwezige gasten vermaakt met onze Egerländer muziek.
De pauzes werden opgevuld door accordeonist Hans Kamerling. Een gezellige boel dus. Volgende week zijn we er weer tussen 15.00u en 18.00u. Je bent welkom.

Zaterdag 14 januari voor de tweede keer op rij het nieuwjaarsconcert met als gast het St. Adolfskoor uit Den Bommel.
Een bijzonder geslaagd concert. Een tot aan de nok gevuld Dorpshuis met liefhebbers van onze en hun muziek. Deze combinatie blijkt de succesformule. Het trekt liefhebbers van deze soorten muziek die een gezellige avond hebben en uit de reacties blijkt dat men dit liever doet dan op de bank bij de TV te zitten. Het gaf alle deelnemers een voldaan gevoel. Wie ons wil volgen..... kijk in de agenda.


Zaterdag 7 januari waren we te gast in het Catharina Gasthuis in Brielle. Na een gastvrij onthaal hebben we in een kleine maar intieme ruimte de aanwezige gasten een plezierige middag bezorgd. Na de pauze met Glühwein werd het nog gezelliger.

2011 naar begin van pagina
Donderdag 29 december hebben we een serenade gebracht bij Hans en Nelleke Bruggeman ter ere van hun 40 jarig huwelijksjubileum. Zij waren aangenaam verrast. Na iets te hebben genuttigd keerden we huiswaarts. Dit was tevens het laatste optreden van dit jaar.

Vrijdag 16 december Kerstmarkt in Nieuwe-Tonge. Niet in de kerkring zoals de bedoeling was maar in de sporthal. Men was daar naar uitgeweken i.v.m. de slechte weersomstandigheden. Veel wind en regen. We speelden daar een half uurtje en kregen het halfuur daarna versterking van Apollo. Na dit optreden hebben we nog een serenade gebracht bij Gert Zweerus in Ons Dorpshuis die daar met zijn familie zijn verjaardag vierde. Na wat gedronken te hebben zat het er weer op voor deze avond.

Donderdag 24 november Bij de buurtvereniging op Melissant zijn we uitgenodigd om de vergadering met een vrolijke noot af te sluiten. We spelen daar een uurtje. De geringe belangstelling voor de vergadering is teleurstellend maar de aanwezigen zijn enthousiast. We spelen vrolijk repertoire en krijgen van de aanwezigen enthousiaste ovaties. De Alpenhoorns hadden bijzondere belangstelling. Het authentieke timbre en de vorm van het instrument spreekt een ieder wel aan. Het was een kort optreden maar heel gezellig.

Vrijdag 4 november zijn we te gast in verzorgingscentrum Stuifakkers (voorheen de Swinshoek) in Rockanje. Traditie getrouw werd hier weer het slachtfeest gehouden. Een gezellige boel waaraan alle bewoners kunnen meedoen. Er wordt dan zuurkool met spek geserveerd en wij zijn al jaren daar te gast voor de muzikale omlijsting na de maaltijd. Niet als mosterd na de maaltijd want onze aanwezigheid wordt altijd zeer gewaardeerd door organisatie en bewoners.
We komen er graag.

Zondag 23 oktober spelen we op uitnodiging bij feesthut de Hoezemoos in DenBommel. Zij hebben een Oosterijksedag georganiseerd met spelletjes voor de kinderen. Wij maakten onze opwachting in de feestzaal en speelden daar in 2 keer drie kwartier ons repertoire. Het was er aanvankelijk iet zo druk maar naarmate de middag verstreek en het wat frisser werd buiten liep het toch behoorlijk vol. Gezellig publiek en een gezellige sfeer.

Zaterdag 3 september. Een uitgelezen dag wat het weer betreft. De boord temperatuurmeter geeft 29 graden aan als we ons naar Stad a.h. Haringvliet begeven. We hopen op een plekje in de schaduw maar dat zit er niet in. De organisatie is onverbiddelijk. We spelen tijdens de gezamenlijke maaltijd in de voorstraat. Er heerst een gezellige sfeer en het is er gezellig druk. We vertrekken er rond zes uur en gaan richting Nieuwe-Tonge waar we op de zomerfair bij Supermarkt Klapmuts onze opwachting maken. We spelen daar een klein uurtje en dan hebben we het weer gehad voor deze dag.

2010 naar begin van pagina
Hierbij hebben we het seizoen 2010-2011 afgesloten. Ons eerste optreden zal zijn op de Stadsedag op 3 september a.s. We zien er naar uit.

2 juli Oeltgendag Ooltgensplaat ook hierbij waren uitgenodigd om op verschillende locaties te spelen. Het weer was voortreffelijk en het was er plezierig toeven.

25 juni mochten we ons gelukkig prijzen met een optreden op de culturele dag in Oude Tonge. Het weer zat niet mee. We moesten om 3 uur aan de bak en 5 voor 3 werd het droog. Het schaarse publiek dat de regen trotseerde kreeg hierdoor meer aanwas en het werd toch nog gezellig druk. Het St. Adolfskoor uit Den Bommel schoof spontaan aan om een aantal bekende nummers met ons mee te zingen.

11 juni hebben we de jaarlijkse goede spullenmarkt van Ebbe en Vloed muzikaal omlijst. Een regenbui gooide tijdelijk roet in het eten maar het festijn kon daarna toch weer gewoon doorgaan.

27 mei was de laatste dag van de fiets 3 daagse georganiseerd door Mevrouw de Blok van Garage Knöps.
Hierbij hebben we de fietsers die weer en vooral wind hadden getrotseerd, verwelkomd. Dit muzikaal onthaal, wat ritmisch werd ondersteund door Patrick de Blok, werd zeer gewaardeerd door de gastvrouw en gastheer maar ook door de deelnemers. De opbrengst was bestemd voor de KIKA fonds

28 april waren we in zorgcentrum De Goederee in Sommelsijk. Een eerdere uitnodiging in december vorig jaar kon niet doorgaan vanwege een virus uitbraak. Bewoners van De goederee en de Samaritaan met hun begeleiders waren onze toeschouwers. We hebben deze mensen een leuke en gezellige avond bezorgd.

Zaterdag 2 april Samen met shanty koor Op Volle Kracht hebben we een geweldig concert gegeven in het prieel van De Staver. 350 toeschouwers waren getuige van het optreden van de twee verenigingen.
Blijkbaar was dit een uitstekende combinatie waarbij we vele positieve reacties kregen. Niet in de laatste plaats door het geweldige optreden van Menno Frank. Menno vertolkte in de musical Siske de Rat van Joop van den Ende de hoofdrol en zong een aantal bekende liedjes uit deze musical met ons en met O.V.K mee. Garage Knöps trad hierbij op als hoofdsponsor.

Op 13 en 27 februari Hebben we in het kader van de Oostenrijkse maand twee concerten verzorgd in restaurant Grevelingen aan de Grevelingendam.

27 januari waren we te gast in Ebbe en Vloed om aan één van de gezellige avonden muzikale en daarmee ontspannende invulling te geven. We hebben daar ongeveer anderhalf uur gespeeld en ook nog een aantal solo's verzorgd. De aanwezigen genoten er zichtbaar van. Dat geeft je een goed gevoel als je huiswaarts keert.

Zaterdag 15 januari Gaven we een nieuwjaarsconcert in Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge.
De gasten werden verwelkomd met glühwein en genoten van een mooi concert met diverse verrassingen.

Maandag 3 januari hebben we op uitnodiging van de Gemeente Oost-Flakkee de Nieuwjaarsreceptie opgeluisterd.
Dit als tegenprestatie voor de € 1.000,00 aan subsidie die wij mochten ontvangen t.b.v. het aanschaffen van een nieuw Tenue voor de Kapel.
Dit werd heel goed ontvangen door het gemeente bestuur en de aanwezigen.

2009 naar begin van pagina
Zaterdag 16 mei hebben we op verzoek deelgenomen aan een dweilband festival in Den Bommel georganiseerd door De Bommelband.
We waren met drie orkesten en traden op verschillende locaties op. Hoewel het erg leuk was voelden we ons niet helemaal thuis. Wij zij geen dweilband maar een Egerländerkapel. Dus een vreemde eend in de bijt wat genre betreft. Er was dus geen vergelijk te maken met de andere deelnemers. Maar het was erg gezellig.

Dinsdag 7 mei waren we te gast op camping De Grevelingen op Battenoord waar we in een ongedwongen sfeer een 2 uur durend concert hebben gegeven.

30 april. Op Koninginnedag hebben we onze medewerking gegeven aan de Oranjevereniging van Nieuwe Tonge.
We hebben een paar uur gespeeld op de kramenmarkt aan de Kerkring.

Zaterdag 7 februari heeft de Alpenkapel meegedaan aan het Two 2 team concours in Oude Tonge.
De deelname eisen zijn hieronder beschreven.
Er deden 25 teams mee. De eerste begon om half tien 's ochtends. De laatste was om kwart voor zes 's middags aan de beurt.

De Alpenkapel gaf acte de presents om vijf over twee. Een deskundige jury beoordeelde het optreden.
Lovende kritieken vielen de Kapel ten deel en het publiek begon spontaan mee te klappen.
Een reactie die vaak wordt afgedwongen door dergelijke gezelschappen.
We hadden mooie cijfers maar werden toch niet genomineerd voor het avond programma waarvoor de 6 besten van de dag werden uitgenodigd.

Hoewel we hebben genoten van het optreden vonden we toch zelf dat we daar eigenlijk niet tussen hoorden.
Er werd voornamelijk gemusiceerd in de klassieke sfeer. Ook de juryleden hadden die achtergrond.
Het was een heel leuke dag met heel veel mooie muziek wat werd uitgevoerd door vaak heel jeugdige muzikanten.
De terechte winnaars van de dag waren Trio "Amadeus". Een ensemble bestaande uit een pianist, een dwarsfluitiste en een harpiste.
Er deden nog wel een aantal leden van de Alpenkapel mee met een saxofoon kwartet en met het grote Muziekschool orkest.
Kortom. Een leerzame dag. En een stimulans voor de musicerende jeugd op Goeree Overflakkee.

‘Two 2 team’
Hét nieuwe Amateur Muziekfestival van Goeree Overflakkee!

Op zaterdag 7 februari 2009 zal er een nieuw evenement in de Grutterswei te Oude Tonge plaatsvinden. Two 2 team wordt door Stichting Podium en Muziekschool Goeree Overflakkee georganiseerd om het samen muziek maken op het eiland extra te stimuleren. Dit evenement is een uitgelezen kans voor amateur muziekgezelschappen om hun krachten te meten binnen een scala van zeer uiteenlopende muziekstijlen. 
Het maakt niet uit welke instrumenten er worden bespeeld, op welk niveau en in welk genre muziek wordt gemaakt of wat de leeftijd van de muzikanten is. De deelname aan dit festival staat open voor álle muziekgezelschappen waarvan minstens één van de leden woonachtig is op Goeree Overflakkee. Professionals en conservatorium studenten vanaf  tweedejaars zijn uitgesloten van deelname. 
Als deelnemer moet je niet alleen bereid zijn om de competitie aan te gaan. Het muziekgezelschap moet vooral open willen staan voor een positieve, motiverende beoordeling van een vakkundige jury. Deze is er op gericht om de muzikanten verder te helpen met hun hobby: het samen muziek maken. De deskundige jury van professionele musici zal naast het beoordelen van de prestaties ook een aantal finalisten aanwijzen om een spetterend slotconcert te verzorgen. De uiteindelijke winnaar van dit nieuwe evenement zal door een speciale ‘Flakkeese jury’ worden verkozen. Deze jury bestaat deels uit bekende Flakkeese kunstenaars en cultuurkenners en deels uit publiek dat door middel van loting is uitgekozen.
De organisatoren van dit evenement willen met dit festival op zoek gaan naar de breedte van het muziek maken op Goeree Overflakkee. Van klassiek tot rock, van metal tot reggae. Door het luisteren naar de concurrentie leren de deelnemers zeer uiteenlopende muziekstijlen kennen. Hierdoor verbreden zij hun muzikale kennis. 
Two 2 team staat voor samen musiceren. Je moet met twee of meer zijn om een groep te vormen. Bij dit evenement gaat het om een muzikale samenwerking van twee of meer amateurmuzikanten, die de competitie aan durven. 
Vanaf heden zijn inschrijfformulieren aan te vragen bij de receptie van Het Diekhuus te Middelharnis, telefoon 0187-482400 tussen 0.900 - 12.00 of receptie@hetdiekhuus.nl

 

2008 naar begin van pagina
17 november We waren 's avonds te gast bij de ANBO in Oude Tonge en hebben daar een avondvullend concert gegeven. We kregen daar veel positieve reacties. Te meer omdat het een interactief concert was. Het publiek werd er dus bij betrokken. Een dirigenten wedstrijd doet het altijd goed. De voorzitter van ANBO hanteerde op verdienstelijke wijze de dirigeerstok maar kan volgens zijn eigen zeggen geen noot lezen. Een aantal andere acts waren erg verrassend.

8 maart waren we te gast bij de jaarlijkse uitvoering van muziek vereniging Apollo in Nieuwe Tonge.

 

2007 naar begin van pagina
15 november
waren we in Dordrecht waar een verzorgingsschip lag aangemeerd met de meeste bewoners van verzorgingshuis "De Swinshoek" uit Rockanje aan boord. Een gezellige vijf daagse tocht door de Nederlandse rivieren. Een lekker weekje uit voor de mensen die toch al haast nergens meer komen. We komen al jaren in de Swinshoek om het slachtfeest muziekaal op te luisteren. En toen we hoorden dat ze een Cruise gingen maken hebben we spontaan aangeboden daar onze medewerking aan te willen geven. Zo gingen we met de hele club naar Dordrecht om dit aanbod in praktijk te brengen. We troffen er een gezellig feest met dankbare mensen en enthousiaste vrijwilligers. Zonder die laatste club kan zo'n cruise gewoon niet doorgaan omdat het eenvoudig niet te betalen is. Maar de werkgroep van de Swinshoek, o.l.v. de bevlogen Suus van Gurp, kan putten uit een arsenaal van vrijwilligers en dat is een luxe. In de eerste plaats voor de mensen waar het om gaat en in de tweede plaats voor de werkgroep. Want alleen kunnen zij veel. Maar dit is te omvangrijk en te zwaar. Ons petje af voor al deze vrijwilligers.
We hebben een concertje gegeven en later in de avond werden zij verrast door een optreden van Connie Vink.
Voldaan keerden we huiswaarts.

4 november. Een concert met het Calandkoor uit Rotterdam Ommoord waar Marlous Smit sr. dirigent is. Een gewaagde combinatie met een gemengd koor. Maar het was een prachtige middag. In de bomvolle kerk werd er enthousiast gemusiceerd. Er werd zelfs een cd opname gemaakt.
Die voor een live opname niet onverdienstelijk klinkt. Een koor begeleiden met een blaasorkest is algauw te sterk maar dat ging best wel goed.
Het publiek genoot van deze combinatie. Erg afwisselend. Het koor met Jan Mulder als solist. Het koor alleen met piano en klarinet.
Het was een leuke ervaring. En we hebben een leuke cd. (klik hier voor een fragment)